1. Categorieën: Vlaggen

  De symbolische waarde van de wimpel

  De symbolische waarde van de wimpel

  De uitspraak ‘Geslaagd met vlag en wimpel’ komt u vast wel bekend voor. Een vlag gebruiken we voor officiële gelegenheden, bijvoorbeeld op een belangrijke feestdag. Maar wellicht heeft u wel eens gezien dat er boven de Nederlandse vlag ook nog een oranje wimpel prijkt. Deze smalle vlag uitlopend in een spitse vorm, wordt officieel alleen gebruikt voor leden van het koningshuis. Maar daarnaast zijn er ook wimpels verkrijgbaar met de opdruk van de provincievlag. Wat is de verder de symbolische waarde van de wimpel? En zijn er bepaalde instructies voor het ophangen van deze vlag?

  Wimpel als nationaal icoon

  Een wimpel kunnen we het best omschrijven als een smalle, langwerpige vlag. Deze loopt uit in een driehoek. De bekendste wimpel in ons land, is de variant in de oranje kleur. We combineren deze oranje wimpel met de Nederlandse vlag door het bovenin de stuk te hangen. De eerste wimpel sta

  Lees meer
 2. Categorieën: Vlaggen

  Vier vlaggen met een dier als symbool

  In ons assortiment verkopen wij vlaggen van verschillende landen en provincies. Deze zijn allen voorzien van hun eigen kenmerkende opdruk. Deze zijn natuurlijk niet zomaar bedacht. Achter elke vlag schuilt er een verhaal waarom er juist gebruik wordt gemaakt van bepaalde kleuren, wapens en andere symbolen. Dit geldt ook voor de vlaggen waar een dier het belangrijkste symbool is.

  De rode draak van Wales

  Op de vlag van Wales pronkt boven op het witte en groene van de vlag een grote, rode draak. Deze rode draak (of Y Ddraig Goch, zoals deze in het Welsh wordt genoemd) staat al jarenlang symbool voor Wales. Over waarom juist deze draak zo prominent op de vlag staat, bestaan verschillende verhalen. Zo zouden in het verleden een rode en een witte draak over het land heersen. Deze hielden zich schuil onder een heuvel, waardoor elke gebouwde muur omviel. Na een groot gevecht tussen de twee dieren kwam de rode draak als wi

  Lees meer
 3. Categorieën: Vlaggen

  De top vijf mooiste vlaggen van Europa

  Bij ons vindt u een breed assortiment aan vlaggen. Dan hebben we het niet alleen over de verschillende vormen, zoals gevelvlaggen, winkelvlaggen en compacte tafelvlaggen, maar ook met diverse opdrukken. Wij geven u een overzicht van de vijf mooiste Europese vlaggen. Deze kunt u bijvoorbeeld thuis uithangen wanneer u verbonden bent met een bepaald land. Alle varianten zijn verkrijgbaar in onze webshop.

  Europese Unie, eenheid en harmonie

  We beginnen met de vlag van de Europese Unie zelf.  De afbeelding is opgebouwd uit een blauwe achtergrond en een cirkel van twaalf gele sterren. Deze cirkel staat voor eenheid, gelijkheid en harmonie tussen de inwoners van Europa. Daarnaast beelden de sterren de eerste twaalf lidstaten van de Europese Unie uit. Dit beeld is zeer herkenbaar voor de reizigers onder ons, aangezien u dit bord dik

  Lees meer
 4. Categorieën: Vlaggen

  Bedrukte vlaggen voor verschillende doelen

  Als u aan vlaggen denkt, zult u wellicht een grote mast voor u zien waaraan een vlag van Nederland of een ander land hangt te wapperen in de wind. Of misschien denkt u aan de vlaggen die buiten hangen bij bepaalde winkels, om reclame te maken voor deze zaken. Dit zijn echter niet de enige soort vlaggen die er op de markt zijn. Er zijn nog veel meer andere en bedrukte vlaggen.


  U kunt een bedrukte vlag gebruiken voor uw bedrijf, maar u kunt ook een bedrukte vlag bestellen. Een bedrukte vlag kan zijn met uw bedrijfslogo, uw bedrijfsslogan of simpelweg de naam van uw bedrijf. Ook kunnen bedrukte vlaggen voorzien worden van een andere opdruk. Dit kan een opdruk zijn voor bijvoorbeeld een evenement of voor een feest met een bepaald thema.


  De verschillende soorten vlaggen

  Er zijn verschillende soorten vlaggen. Denk hierbij aan themavlaggen, actievlaggen, beachvlaggen, banners en tafelvlaggen. Deze vlaggen kunnen allemaal gebruikt worden om reclame te m

  Lees meer
 5. Categorieën: Vlaggen , vlaggenmast

  Kies de juiste vlag voor iedere gelegenheid en locatie

  Alle staten ter wereld hebben een eigen vlag. Deze kan gebruikt worden bij bijvoorbeeld feestdagen, maar ook bij veel officiële gelegenheden kan de vlag gevoerd worden. Veel vlaggen zijn bekend, maar er zijn er ook die wat minder bekend zijn. Bij bijvoorbeeld sportwedstrijden vindt u vaak de vlag terug op het tenue van de spelers of dragen zij voor aanvang van de wedstrijd een vlag van hun eigen land met zich mee. Bij clubwedstrijden ziet u vaak de vlag van de eigen club terug op de tribunes. Niet alle landen of staten zijn officieel erkend, maar ook zij hebben hun eigen vlag.

  Lees meer
 6. Categorieën: Vlaggen

  Een vlag voor ieder land

  Alle landen of staten ter wereld hebben een eigen vlag, waaraan u het land kunt herkennen. De meeste mensen hebben de Nederlandse vlag zelf ook in huis. U hangt deze vlag bijvoorbeeld op als u iets te vieren heeft, maar ook op dagen als de Dodenherdenking. U kunt niet alleen de Nederlandse vlag aanschaffen, maar u kunt ook een wimpel voor deze vlag kopen. Dit is een smalle strook stof die ook in bepaalde patronen (bijvoorbeeld hetzelfde als de vlag) verkrijgbaar is. De Nederlandse vlag wordt bijvoorbeeld vaak gecombineerd met een oranje wimpel, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn.

  Lees meer
 7. Categorieën: Vlaggen

  De vlaggen van de 12 Nederlandse provincies op een rijtje

  Alle staten ter wereld voeren een eigen vlag. Nederland heeft niet alleen een nationale vlag, maar heeft ook een unieke vlag per provincie. Voor de 12 provincies die ons land telt, kunt u bij Vlaggenunie zowel een vlag als een wimpel in de juiste kleuren en patroon aanschaffen. In dit artikel zetten we de vlaggen van de 12 Nederlandse provincie kort voor u op een rijtje.

  Lees meer