Uw duurzame vlaggenmast tegen een voordelig tarief snel geleverd of vakkundig geplaatst. Bekijk direct het assortiment vlaggenmasten van Vlaggen Unie. De vlaggenmasten zijn al vanaf vijf meter hoog verkrijgbaar.

De geschikte lengte van uw vlaggenmast bepalen

Vindt u het moeilijk om te bepalen welke lengte vlaggenmast u nodig heeft? Hieronder vindt u een beknopte uitleg die u kan helpen bij het bepalen van de geschikte lengte van vlaggenmasten.
Dit hebben we onderverdeeld in twee categorieën vlaggenmasten, voor uw woning en voor uw bedrijfspand.

Mast voor uw woning

Om de lengte van een vlaggenmast te bepalen die geplaatst wordt bij een woning wordt geadviseerd de nok van de woning aan te houden en hier circa een halve meter tot een meter vanaf te halen.
Hierbij hanteren wij doorgaans een minimum van zes meter. Voorbeeld: voor een huis van acht meter hoog, adviseren wij een mast van zeven meter.

Uiteraard kunt u er altijd voor kiezen om een kleinere of grotere vlaggenmast te nemen. In het geval van het plaatsen van vlaggenmasten bij bijvoorbeeld flats, appartementencomplexen en vakantiewoningen gaat de geadviseerde norm namelijk niet op.

Mast voor uw bedrijfspand

Voor het plaatsen van masten bij een bedrijfspand gelden afwijkende regels. Het is in dit geval namelijk ook erg bepalend wat uw budget is en wat u wenst te bereiken en uit te stralen met uw vlaggenmasten. Indien het louter gaat om zichtbaarheid van uw bedrijf, dan wordt geadviseerd een vlaggenmast van zes tot acht meter hoog te nemen.

Een vlaggenstok met een hoogte van tien meter zal uw bedrijf vanaf het einde van de straat of verder zichtbaar zijn. Zeker wanneer uw mast net boven een ander pand uitkomt zal het de zichtbaarheid van uw pand c.q. bedrijf verhogen.

Vlaggenmast plaatsen

Voor het plaatsen van een vlaggenmasten zijn er verschillende opties:

  • Grondbuis: hierbij wordt er een gat in de grond gegraven, daar wordt een buis in gezet en daar omheen wordt er beton gestort, in deze buis kan de vlaggenmast geplaatst worden.

  • Nastelbaar kantelanker: het kantelanker bestaat uit drie pennen en een plaat, de drie pennen komen in het beton te staan en de plaat net boven het beton. De plaat komt overeen met de voet van de vlaggenmast, op deze plaat kan de mast geschroefd worden, omdat het kantelanker nastelbaar is, kan deze altijd nagesteld worden.

  • Muurbeugels: muurbeugelsets kunnen worden bevestigd aan de muur met chemische ankers of pluggen, hierbij zit een muurbeugel waar de vlaggenmast in komt te staan of een muurbeugel waar de vlaggenstok in hangt.

De verhouding tussen mast en vlag of banier

Het kiezen van de juiste verhouding tussen vlaggenmast en vlag of banier is erg bepalend voor de uitstraling van uw mast. Ook kan het onpraktisch zijn wanneer u te grote of juist te kleine vlaggen of banieren gebruikt voor uw vlaggenmast.

Heeft u bijvoorbeeld banieren van 400x120cm dan wordt geadviseerd om deze banieren in een baniermast van acht meter hoog te hangen. Indien u zou kiezen voor een kleinere vlaggenstok met een banier met deze afmetingen, dan is de verhouding niet meer in balans en er kan bovendien vanaf de grond een greep naar de vlaggen gedaan worden. In onderstaande tabel wordt een indicatie gegeven van de geadviseerde afmetingen.

Vlaggenmasten:

5 Meter: 150x225cm of 250x100cm
6 Meter: 150x225cm of 300x100cm
7 Meter: 150x225cm / 200x300cm of 350x120cm
8 Meter: 200x300cm of 400x120cm
9 Meter: 225x350cm of 450x120cm
10 Meter: 300x450cm of 500x150cm

Vlaggen Unie levert vlaggenmasten op maat

Vlaggen Unie levert en plaatst vlaggenmasten door het hele land bij woningen of bedrijven. Bij woningen staan deze vaak voor het huis en hangt men er met de feestdagen een Nederlandse vlag in. En met de feestdagen van het Koninklijke huis een Nederlandse vlag met oranje wimpel. En als het geen feestdag is kan er gekozen worden om er een Nederlandse of provincie wimpel in de vlaggenstok te hangen. Bij bedrijven hangt men er vaak een logovlag in, de meest gebruikelijke mast zijn polyester vlaggenmasten.

Lees meer