Baniermast

Kiest u ervoor om de baniermast te kantelen om de banier te vervangen of kiest u ervoor om het koord te laten vieren om de banier te vervangen? Wordt het polyester of aluminium? Hieronder leest u de verschillen. Lees meer
Filter uw keuze


 • Gratis verzending boven de € 150,- (m.u.v. masten)
 • Sterke kwaliteitsvlaggen & masten
 • Laagste prijsgarantie
 • Snelle levertijden


 • ideal
 • Vooraf overboeken (+1 dag)
 • Giropay
 • MisterCash / Bancontact
 • Achteraf betalen
 • Visa Mastercard
 • PayPal
 • Maestro

Baniermast

Kiest u ervoor om de baniermast te kantelen om de banier te vervangen of kiest u ervoor om het koord te laten vieren om de banier te vervangen? Wordt het polyester of aluminium? Hieronder leest u de verschillen. Lees meer


Aluminium Baniermast Cilindrisch 5-9 Meter

Aluminium cilindrische baniermast van 5 tot 9 meter met boven en onderin dezelfde diameter.

Polyester Baniermast Conisch 6-12 Meter

Standaard voorzien van kantelanker, 15 jaar breukgarantie, roterende mastknop naar keuze. Volledig zelf samen te stellen met rot... Lees meer

Premium Hijsbare Baniermast 6-9 Meter

Premium hijsbare baniermast. Grondbevestiging naar keuze, 10 jaar breukgarantie en geproduceerd uit de hoogste legering aluminiu... Lees meer

Baniermast

Wilt u een vlaggenmast kopen? Waar kunt u op letten.

Bent u op zoek naar een vlaggenmast die ideaal is voor het permanent tentoonstellen van banieren? Ontdek onze hoogwaardige polyester en aluminium baniermasten die duurzaamheid en opvallende zichtbaarheid combineren. Of u nu de voorkeur geeft aan een hijsbaar systeem of een specifieke diameter voor uw mast, bij ons vindt u de ideale baniermast die aan al uw eisen voldoet. Wij nemen u mee in alle eigenschappen en mogelijkheden.

Polyester baniermast - sterk en duurzaam

Onze glasvezelversterkte polyester baniermasten met een indrukwekkende wanddikte van 6 mm bieden de perfecte oplossing voor het permanent tentoonstellen van banieren. Onze conische polyester baniermasten evenaren de sterkte van aluminium masten. Dit in tegenstelling tot goedkopere varianten uit bijvoorbeeld China of Polen, waarbij de wanddikte vaak slechts 3 mm bedraagt. Wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit dat we een breukgarantie van maar liefst 15 jaar bieden.

Onze conische polyester baniermasten zijn door en door gepigmenteerd, waardoor eventuele beschadigingen nauwelijks opvallen. Vervaardigd volgens de hoogste kwaliteitsnormen (ISO 9001 & ISO 4001) zijn onze polyester baniermasten uitgebreid getest op sterkte door SP (The Swedish National Testing and Research Institute), het Zweedse equivalent van TNO (NL) en TUV (D).

Aluminium baniermast - diverse opties voor uw bedrijf

Onze cilindrische aluminium baniermasten zijn verkrijgbaar in verschillende diameters (60 mm, 70 mm en 90 mm) en bieden diverse opties voor bedrijven die op zoek zijn naar een opvallende manier om hun banieren te tonen. De diktes 60 en 70 mm worden vaak beschouwd als budget uitvoering. Toch zijn deze gemaakt van 3 mm dik, geproduceerd uit de hoogste legering aluminium ALMgSi 0,7 met een hardheid van F27. Dit is de zwaarste kwaliteit aluminium. Bij permanent vlaggen hebben zij over het algemeen een iets kortere levensduur dan de conische polyester baniermast. De 90 mm variant is daarentegen wel vergelijkbaar met de polyester mast. Onze aluminium baniermasten zijn beschikbaar in diverse hoogtes en kunnen worden afgestemd op de specifieke behoeften van uw bedrijf.

Premium hijsbare baniermast – gemak dient de mens

Naast de polyester baniermast en aluminium baniermast bieden wij de premium hijsbare baniermast aan. De premium hijsbare baniermast heeft een diameter van 90mm met een wanddikte van 3mm en worden geproduceerd uit de hoogste legering aluminium ALMgSi 0,7 met een hardheid van F27. Ze zijn uitgevoerd in de zwaarste kwaliteit aluminium dat er te verkrijgen is. De baniermast heeft een lichtgewicht banieruithouder met twee hoogwaardige POM-kunststof glijringen die zich in de vlaggenmast bevinden. De uithouder aan de buitenkant is van aluminium en voorzien van RVS bevestigingsoog voor het ophangen van baniervlaggen. De masten worden compleet geleverd met grondbevestiging hierbij heeft u deze keuze tussen een nastelbaar kantelanker of een overschuifkoker. De masten hebben flexibele bevestigingsringen in speciale nylon/rubber samenstelling hierbij verlengd u de levensduur van uw kostbare vlaggen.

Voordat u een vlaggenmast gaat kopen is het goed om de hoogte van de mast te bepalen. Omdat baniermasten veelal gebruikt worden door bedrijven, vind u hieronder de maattabel voor bedrijven terug. U kunt deze als richtlijn gebruiken.

Maattabel voor bedrijven

Wil u een baniermast plaatsen bij uw bedrijf dan is het goed om vooraf de lengte van de mast te bepalen. Over het algemeen adviseren wij om de masten een meter boven uw pand uit te laten steken.
hieronder vind u een indicatietabel.

Bedrijfspand Hoogte Aanbevolen Hoogte
 <5 meter  6 meter
 6 meter  7 meter
 7 meter  8 meter
 8 meter  9 meter
 9 meter  10 meter
 10 meter  12 meter

 

Onze aluminium baniermasten zijn verkrijgbaar van 5 tot 9 meter. Ben u op zoek naar een baniermast die hoger is dan 9 meter, komt u bij de conische polyester baniermasten uit. Bovenstaande tabel is een indicatie. Mocht u twijfelen over de lengte van uw baniermast dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Voordelen van een premium hijsbare baniermast

Wanneer u bij de polyester en aluminium baniermasten de banier wilt vervangen dient u de mast plat te leggen, waarna u deze kunt vervangen. Het kan zijn dat de locatie van uw baniermast dit niet mogelijk maakt, of dat u hier geen behoefte aan heeft. Met de premium hijsbare baniermast kunt u de mast laten staan terwijl u de banier naar beneden hijst. De baniermast heeft standaard een lier-systeem. Dit verlicht het hijsen van de baniervlag in de vlaggenmast. De premium hijsbare baniermast heeft een 10 jaar breukgarantie en is geproduceerd uit de hoogste legering aluminium.

Vakkundige installatie van uw baniermast

U kunt er natuurlijk voor kiezen om uw baniermast zelf te plaatsen. Hiervoor kunt u onze instructievideo’s bekijken. De bevestigingsmogelijkheden zijn afhankelijk van het type baniermast. Uiteraard kunt u de mast ook door onze vakkundige installateurs laten plaatsen. Onze planning neemt contact met u op om een plaatsingsdatum met u af te stemmen. In de meeste gevallen hoeft u zelf niet aanwezig te zijn tijdens de plaatsing. Wanneer u duidelijk aangeeft waar uw baniermast mag komen, redden onze monteurs zichzelf. Wanneer u wel aanwezig bent tijdens de plaatsing kunnen onze monteurs direct uw banier in de mast hijsen en uitleg geven.

De juiste maat banier voor uw mast

De grootte van de banier is afhankelijk van de hoogte van de mast. Een goede verhouding tussen banier en de lengte van de mast is belangrijk voor een aantrekkelijke uitstraling. Hieronder vind u een overzicht van baniermasten met bijbehorende banierafmeting.
5 meter - 250x100cm
6 meter - 300x100cm
7 meter - 350x120cm
8 meter - 400x120cm
9 meter - 450x150cm
10 meter - 500x150cm

Uiteraard bent u vrij om van deze standaard afmetingen af te wijken. Deze dienen slechts als indicatie.
Naast een kwalitatieve baniermast wilt u natuurlijk ook de banieren in een hogen kwaliteit. Vlaggen Unie biedt hoogwaardige banieren die bedrukt worden met uw eigen ontwerp. Bekijk hier de pagina voor meer informatie over bedrukte baniervlaggen.

Baniermast of vlaggenmast

Een vlaggenmast en baniermast zijn 2 verschillende masten. Een baniermast heeft een horizontale uithanger, waardoor de banier vrijwel recht naar beneden hangt. Hierdoor is de uiting op de banier vrijwel altijd zichtbaar, ook wanneer er geen wind staat. Deze wordt dan ook veelal gekozen door bedrijven. Voor hen is de zichtbaarheid van de uiting van groot belang. In een vlaggenmast wordt een vlag gehesen. Deze worden veelal gekozen door particulieren die een mast in de tuin willen om bijvoorbeeld de Nederlandse vlag in te hijsen tijdens Nationale feestdagen. Bekijk hier al onze vlaggenmasten.

Mocht u nog vragen hebben over een vlaggenmast, of baniermast dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze specialisten kunnen u voorzien van de nodige informatie, zodat u een geschikte mast kunt bestellen.