Over Ons

Het ontstaan van Vlaggen Unie

Sill Marinus zette in 2011 de eerste stappen vanuit een bescheiden zolderkamer. Met een vooruitziende blik merkte hij de opkomst van het internet op en zag een onbenut potentieel in de markt. Vanuit uw luie stoel een vlag of vlaggenmast bestellen, zonder gebonden te zijn aan de openingstijden van een winkel. Deze visie, hoewel nu vanzelfsprekend, was destijds revolutionair en Sill was de eerste in zijn branche die dit concept uitrolde. En met succes!

In 2013 verhuisde het Vlaggen Unie namelijk naar een kantoorpand met een fysieke showroom. De opslag werd destijds nog extern gefaciliteerd. Door de groeiende behoefte aan ruimte werd in 2019 een eigen pand gebouwd aan de Ottolaan in Drachten. Hierdoor kon Vlaggen Unie eigen voorraad beheren, wat resulteerde in snellere levertijden en meer flexibiliteit. De voortdurende vraag vereiste verdere uitbreiding, wat resulteerde in de opening van ons huidige pand aan de Richterlaan in 2023. Hier zijn we in staat om naast een grotere voorraad ook de productie van masten in eigen beheer te houden. Met duizenden masten en tienduizenden vlaggen direct uit voorraad leverbaar, is Vlaggen Unie in staat om kwaliteit en snelle levertijden te garanderen.

Vlaggen Unie dankt haar groei enerzijds door de toename van internet en anderzijds door dicht bij haar kernwaarde te blijven. Deze vormen de ruggengraat van het bedrijf.

  • Klantgerichtheid - De klant staat altijd voorop in al onze beslissingen en acties. Service staat bij Vlaggen Unie hoog in het vaandel.
  • Efficiëntie en snelheid - Het streven naar een vlot bestelproces zonder concessies te doen aan kwaliteit. Snelle levering en duidelijke communicatie richting de klant zijn vanzelfsprekend.
  • Hoogste kwaliteit, scherpe prijs - We bieden producten van topkwaliteit tegen concurrerende prijzen.
  • Uitmuntende klantenservice - We streven naar snelle en effectieve ondersteuning voor al onze klanten.

Vlaggen Unie als vooruitstrevende leverancier van vlaggen en vlaggenmasten

Het verbeteren en innoveren van onze producten is een proces waar wij continue mee bezig zijn. Enkele van onze innovaties omvatten de duurzame deelbare aluminium vlaggenstok, (destijds was een vlaggenstok hoofdzakelijk van hout) verschillende kleuren gevelhouders, de flag fixer en hijsbare toepassingen voor vlaggenmasten. Deze innovaties dragen bij aan duurzaamheid en gebruiksgemak.

Leverancier voor de particulier en zakelijke markt

Als trotse Friezen begrijpen we als geen ander het gevoel van trots dat een vlag kan uitdragen. Daarom hebben we alle landsvlaggen en provincievlaggen standaard op voorraad in diverse afmetingen. Naast de ruim 10.000 standaard vlaggen en wimpels die in ons magazijn liggen, zijn wij ook gespecialiseerd in bedrukte vlaggen. Of het nu gaat om een persoonlijke vlag op maat voor uw bedrijf, evenement of festival, wij zorgen voor een wapperend welkom!

Met ons eigen montageteam installeren we vlaggenmasten ter plaatse en bieden we serviceabonnementen voor onderhoud, reparaties en zelfs periodieke vlagwissels.

Een vlag is meer dan slechts een stuk stof, het beweegt en leeft, het verwelkomt en communiceert. Die vlag, dat is ons visitekaartje. Dat wapperende doek dat trots het verhaal draagt, de kleuren en vormen. Wij kunnen ons als geen ander verplaatsen in uw wensen en staan voor u klaar wanneer u op zoek bent naar een passende vlaggenmast of (bedrukte) vlag.