Vlaggenmast

Op zoek naar een nieuwe vlaggenmast? Geschikt voor bij uw woning of bedrijfspand, allemaal uit voorraad leverbaar. Lees meer
Filter uw keuze


 • Gratis verzending boven de € 150,- (m.u.v. masten)
 • Sterke kwaliteitsvlaggen & masten
 • Laagste prijsgarantie
 • Snelle levertijden


 • ideal
 • Vooraf overboeken (+1 dag)
 • Giropay
 • MisterCash / Bancontact
 • Achteraf betalen
 • Visa Mastercard
 • PayPal
 • Maestro

Vlaggenmast

Op zoek naar een nieuwe vlaggenmast? Geschikt voor bij uw woning of bedrijfspand, allemaal uit voorraad leverbaar. Lees meer


Polyester Vlaggenmast Conisch 6-12 Meter

Standaard voorzien van kantelanker, vlaggenlijn en roterende mastknop naar keuze. Volledig zelf samen te stellen.

Polyester Vlaggenmast Conisch Zwart 6-8 Meter

Standaard voorzien van kantelanker, 15 jaar breukgarantie, roterende mastknop naar keuze. Volledig zelf samen te stellen.

Aluminium Vlaggenmast Conisch 5-12 Meter

De conische aluminium vlaggenmast is een klassieke, stijlvolle mast met een slanke vormgeving.

Aluminium Vlaggenmast Cilindrisch 5-9 Meter

Aluminium cilindrische vlaggenmast van 5 tot 9 meter met boven en onderin dezelfde diameter.

Polyester Vlaggenmast Voordeelpakket

Voordeelpakket: Polyester vlaggenmast + Vlag & Wimpel

Aluminium Cilindrisch Voordeelpakket

Voordeelpakket: Vlaggenmast Aluminium Cilindrisch 6/7 Meter + Vlag & Wimpel

Polyester Baniermast Conisch 6-12 Meter

Standaard voorzien van kantelanker, 15 jaar breukgarantie, roterende mastknop naar keuze. Volledig zelf samen te stellen met rot... Lees meer

Aluminium Baniermast Cilindrisch 5-9 Meter

Aluminium cilindrische baniermast van 5 tot 9 meter met boven en onderin dezelfde diameter.

Premium Hijsbare Baniermast 6-9 Meter

Premium hijsbare baniermast. Grondbevestiging naar keuze, 10 jaar breukgarantie en geproduceerd uit de hoogste legering aluminiu... Lees meer

Deelbare Vlaggenmast 6-8 Meter

Aluminium deelbare vlaggenmasten van 600/700 of 800cm in het zilver of zwart.

Vlaggenmast

Wilt u een vlaggenmast kopen? Bij ons vindt u hoogwaardige vlaggenmasten die zowel duurzaam als voordelig zijn. U kunt er voor kiezen om de mast snel geleverd of deskundig geplaatst te krijgen. ontdek ons assortiment vlaggenmasten, verkrijgbaar in hoogtes variërend van 5 tot 12 meter. Door onze configurator kunt u de vlaggenmast eenvoudig online bestellen. Hier kunt u ook bepalen voor welk materiaal en type uw voorkeur uitgaat. Uiteraard kunt u voor advies en technische vragen altijd contact opnemen met één van onze specialisten.

Wat is de juiste lengte voor uw vlaggenmast

Het bepalen van de ideale lengte voor uw vlaggenmast is cruciaal voor een optimale uitstraling. Onze beknopte uitleg helpt u bij het maken van de juiste keuze, waarbij we de informatie opdelen in twee categorieën: voor woningen en bedrijfspanden. Aangezien elke locatie uniek is, heeft u de vrijheid om af te wijken van standaardmaten. Wil u een vlaggenmast kopen, dan kan deze informatie nuttig zijn.

Vlaggenmast kopen voor uw woning

Voor een woning adviseren we meestal de nokhoogte van het huis minus ongeveer een meter aan te houden. Over het algemeen hanteren we een minimum van zes meter. Een vlaggenmast 6 meter is voor woningen één van de meest verkochte maten. Onze adviseurs staan klaar om u te assisteren bij het kiezen van de perfecte vlaggenmast voor uw woning.

 Woning hoogte  Vlaggenmast lengte
<7 meter  6 meter
 8 meter  7 meter
 9 meter  8 meter
 10 meter  9 meter
 11/12 meter  10 meter
 13 meter  11 meter

 

Vlaggenmast voor uw bedrijfspand

Voor bedrijfspanden spelen andere overwegingen een rol. Als zichtbaarheid en herkenning de belangrijkste doelen zijn, adviseren we een vlaggenmast van 6 tot 8 meter. Een mast van 10 meter maakt uw bedrijf zelfs vanaf het einde van de straat goed zichtbaar. Voor panden langs snelwegen zijn hogere masten ideaal, waardoor voorbijgangers uw vlaggen duidelijk kunnen zien.

 Bedrijfspand hoogte  Vlaggenmast lengte
<5 meter    6 meter
 6 meter  7 meter
 7 meter  8 meter
 8 meter  9 meter
 9/10 meter  10 meter
 11 meter  12 meter

 

Polyester vlaggenmast kopen?

Polyester vlaggenmasten zijn een Zweeds fabricaat dat sterk en volledig onderhoudsvriendelijk is. De vlaggenmast heeft een conische vorm en is verkrijgbaar in diverse lengtes. Zo kunt u een polyester vlaggenmast 6 meter bestellen, maar zijn er ook grotere modellen. Polyester vlaggenmasten zijn bij ons verkrijgbaar tot maar liefst 12 meter hoog. Afhankelijk van de lengte is een polyester vlaggenmast leverbaar in het wit of in het zwart. Mocht u een afwijkende kleur wensen, dan is dit mogelijk. U kunt in dat geval contact met ons opnemen en informeren naar de mogelijkheden. De kleuren zijn volledig gepigmenteerd, waardoor eventuele krasjes nauwelijks opvallen. Standaard worden al onze polyester vlaggenmasten geleverd met een kantelanker (grondbevestiging). Daarnaast bevatten zij een roterende mastknop. U kunt zelf bepalen welk type mastknop u het meest geschikt vind bij uw woning of bedrijf.

Aluminium vlaggenmast bestellen?

Aluminium vlaggenmasten zijn leverbaar in 2 soorten masten. Zo kunt u kiezen uit een cilindrische of conische vlaggenmast. Bij een cilindrische mast is de diameter over de gehele mast gelijk, terwijl deze bij een conische mast afneemt naar boven. Een conische vlaggenmast is over het algemeen sterker dan een cilindrische mast. Dit ziet u ook terug in het aantal jaren breukgarantie. Aluminium vlaggenmasten worden in de gewenste kleur gepoedercoat. Dit houdt in dat de kleur van het aluminium zichtbaar wordt wanneer de mast beschadigd raakt. Een aluminium vlaggenmast is verkrijgbaar van 5 t/m 12 meter lengte. Afhankelijk van de maat is deze verkrijgbaar in de kleuren wit, zilverkleurig of zwart. Bij een aluminium vlaggenmast kunt u kiezen voor een wanddikte van 60 tot 135 mm. Wanneer u online de stappen doorloopt kunt u de mast zelf samenstellen, zodat deze perfect past bij uw woning of bedrijf.

Vlaggenmast laten plaatsen

Wanneer u een vlaggenmast besteld kunt u er voor kiezen om deze zelf te plaatsen. U kunt deze ook door onze vakkundige monteurs laten plaatsen. Wanneer u er voor kiest om de mast te laten plaatsen neemt onze planning contact met u op om een datum van plaatsen af te stemmen. In de meeste gevallen hoeft u hiervoor niet thuis te blijven en redden onze monteurs zichzelf. Enkel aangeven waar u de vlaggenmast wilt hebben is dan al voldoende. Bij het plaatsen van vlaggenmasten heeft u diverse opties om uit te kiezen. Hieronder worden de verschillende methoden uiteengezet, zodat u kunt bepalen welke het meest geschikt is voor uw situatie.

Grondbuis – Hierbij wordt een gat in de grond gegraven, waarin een buis wordt geplaatst. Deze wordt omringd door gestort beton. De vlaggenmast wordt in de buis geplaatst.

Nastelbaar kantelanker - Dit anker bestaat uit drie pennen en een plaat. De pennen komen in het beton te staan, en de mast wordt op de plaat geschroefd. Het nastelbare aspect maakt aanpassingen altijd mogelijk. U kunt de ook na het plaatsen van het anker nog bijgesteld worden.

Muurbeugels - Muurbeugelsets kunnen aan de muur worden bevestigd met chemische ankers of pluggen. De vlaggenmast rust in een beugel of hangt aan een muurbeugel.

Voor een beter beeld van deze plaatsingsmogelijkheden kunt u ook onze instructiefilmpjes bekijken. Hierdoor krijgt u wellicht een duidelijk beeld van de plaatsing. Instructievideo’s
De meest gekozen plaats methode is het nastelbaar kantelanker. Deze instructievideo vind u hieronder: 

Welk formaat vlag heb ik nodig?

Een evenwichtige verhouding tussen vlaggenmast en vlag is essentieel voor een aantrekkelijke uitstraling. Te grote of te kleine vlaggen kunnen onpraktisch zijn en afbreuk doen aan het visuele effect. De tabel hieronder geeft een indicatie van de aanbevolen afmetingen. Esthetisch gezien past er bij iedere vlaggenmast een bepaald formaat vlag het beste. Hieronder vind u een indicatie:

 Hoogte van de vlaggenmasten  Bijbehorende vlag
 5 meter  150x225 cm
 6 meter  150x225 cm
 7 meter  150x225 cm / 200x300 cm
 8 meter  200x300 cm
 9 meter  225x350 cm
 10 meter  300x450 cm

Voel u vrij om af te wijken van deze adviesafmetingen; het is slechts een richtlijn voor een optimale balans tussen mast en vlag.

Bestel uw vlaggenmast op maat bij Vlaggen Unie

Vlaggen Unie levert en plaatst vlaggenmasten door heel Nederland en België, zowel bij woningen als bedrijven. Woningen gebruiken vaak masten voor het hijsen van o.a. de Nederlandse vlag, terwijl bedrijven hun vlaggenmasten inzetten als een opvallend uithangbord voor constante herkenning. Onze polyester vlaggenmasten van 6 tot 8 meter zijn populair vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Voor uw bedrijf kunt u bij ons bedrukte vlaggen kopen? U selecteert de gewenste maat en voegt het design toe via de uploadtool. Uiteraard kunnen onze experts u voorzien van aanvullende informatie.

Wij bieden standaard witte en zwarte polyester masten aan, maar u kunt bij ons ook een vlaggenmast bestellen in elke RAL of PMS kleur om perfect aan te sluiten bij uw huisstijl. Voor bedrijven die het hele jaar door vlaggen gebruiken, adviseren we om vlaggen tijdens stormachtig weer uit de mast te halen om de levensduur te verlengen.

Een vlaggenmast of een baniermast kopen?

Bij Vlaggen Unie hebben we twee soorten masten: vlaggenmasten en baniermasten. Baniermasten zijn ideaal voor bedrijven. Zij hebben een horizontale drager voor een strakke presentatie van de vlag. Zo is uw uiting altijd goed zichtbaar, zelfs wanneer er geen wind staat. Een vlaggenmast is geschikt voor vlaggen. Deze hebben geen horizontale drager om uw vlag strak te houden. Wanneer u hier een vlag in hangt zal uw boodschap enkel zichtbaar zijn wanneer het waait. Dit is de reden dat bedrijven veelal kiezen voor een baniermast, zodat de boodschap ten aller tijden zichtbaar is. Bij woningen, of bedrijven waarbij de uiting niet constant zichtbaar hoeft te zijn wordt vaker gekozen voor een vlaggenmast. Wil u een vlaggenmast kopen, bedenk dat goed of een baniermast wellicht interessanter is.

Voor welke afwerking kiest u?

Hoewel onze vlaggenmasten van topkwaliteit zijn, adviseren we vlaggen tijdens stormachtig weer uit de mast te halen om de levensduur te verlengen. Afhankelijk van de masthoogte heeft u drie opties voor de vlaggenlijn:

Kikker -Een bevestiging voor de vlaggenlijn aan de buitenzijde van de mast. De vlaggenlijn loopt buiten de mast. Wanneer u de vlag naar beneden wilt halen maakt u de lijn los van de mast. Deze lijn loopt rond, waardoor u de vlag makkelijk omhoog of naar beneden kan laten.

Anti-diefstal systeem - De vlaggenlijn loopt in de mast, waardoor de vlag beveiligd is tegen diefstal. Dit systeem biedt een strakke afwerking zonder getik van de vlaggenlijn tegen de mast. Het kastje op de mast kunt u op slot doen, waardoor uw vlag beveiligd is tegen diefstal.

Lier-systeem - Net als het anti-diefstalsysteem loopt de vlaggenlijn in de mast en is de vlag beveiligd tegen diefstal. Door de toevoeging van de lier is het eenvoudig om de vlag te hijsen en te strijken. Dit is de meest veilige en gebruiksvriendelijke uitvoering.

We hopen dat deze informatie u helpt bij het maken van de juiste keuze voor uw vlaggenmast. Wil u een vlaggenmast bestellen, maar heeft u nog aanvullende informatie nodig? Onze specialisten staan klaar om u te voorzien van informatie of advies. Neem gerust contact met ons op.