Nederlandse Wimpels

Filter uw keuze


 • Gratis verzending boven de € 150,- (m.u.v. masten)
 • Sterke kwaliteitsvlaggen & masten
 • Laagste prijsgarantie
 • Snelle levertijden


 • ideal
 • Vooraf overboeken (+1 dag)
 • Giropay
 • MisterCash / Bancontact
 • Achteraf betalen
 • Visa Mastercard
 • PayPal
 • Maestro

Nederlandse WimpelsWimpel Nederland

De Nederlandse wimpel is vervaardigd van hoogwaardig kwaliteit vlaggendoek. De vlag is rondom dubbel gezoomd en voorzien van een... Lees meer

22,50
30,-
(27,23 incl. BTW)
Wimpel Nederland Marineblauw

De Marineblauwe Nederlandse wimpel is vervaardigd van hoogwaardig kwaliteit vlaggendoek.

Nederlandse Wimpels

Alles wat u moet weten over de Nederlandse wimpels

In de rijke traditie van vlagvoering nemen Nederlandse wimpels een bijzondere plaats in. Deze kleurrijke toevoegingen aan vlaggenmasten hebben niet alleen een historische betekenis maar dienen ook als hedendaagse uitingen van trots en identiteit. In deze categorie vind u de Nederlandse wimpel en de Marineblauwe Nederlandse wimpel. De laatste heeft een iets donkerdere kleurstelling.

De oorsprong van de Nederlandse wimpel

De geschiedenis van de Nederlandse wimpel gaat terug tot tijden van politieke verandering en nationale identiteitsvorming. De allereerste Nederlandse wimpel was oorspronkelijk oranje, een kleur die stond voor onafhankelijkheid. Tijdens de Franse bezetting was het gebruik van oranje echter verboden. Na deze periode van overheersing introduceerde Willem I, vorst in die tijd, de oranje wimpel om deze kleur op een subtiele manier terug te brengen in de Nederlandse vlag. Later evolueerde de oranje wimpel naar andere varianten, waaronder de Nederlandse wimpel. Naast deze kleurrijke geschiedenis zijn er ook provincie wimpels, waarmee trots en verbondenheid met specifieke regio's worden uitgedrukt.

Nederlandse wimpels - Een toevoeging aan trots

Een Nederlandse wimpel is niet zomaar een strook stof. Het is een symbool van trots, verbondenheid en nationale identiteit. De keuze voor een bepaalde kleur wimpel, of het nu de traditionele Nederlandse wimpel of de marineblauwe variant is, heeft vaak een culturele betekenis. Met de Nederlandse wimpel geeft u aan dat u trots bent op hun land en dit naar buiten toe uitdraagt. Een Nederlandse wimpel heeft als grote voordeel dat deze wel 24/7 mag uithangen. Dit in tegenstelling tot de Nederlandse vlag, welke na zonsondergang (mits goed verlicht) niet in de mast mast mag hangen.

Kwaliteit en duurzaamheid van Nederlandse wimpels

Bij de keuze voor een Nederlandse wimpel is kwaliteit van essentieel belang. Onze collectie biedt hoogwaardige wimpels die vervaardigd zijn van premium vlaggendoek met een gewicht van 155 gr/m². Dit maakt ze niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook duurzaam. De wimpels zijn zorgvuldig dubbel gezoomd en voorzien van een dwarsstokje inclusief ophang garnituur. De keuze voor materialen zoals zwaar scheepvaartsdoek verzekert een langdurig kleurbehoud en een gemiddelde levensduur van 6 tot 12 maanden, afhankelijk van locatie en weersomstandigheden. Ook de kleuren blijven lang mooi omdat de Nederlandse wimpel uv-werend is. Ook kunt u een wimpel wassen.

Nederlandse fluisterwimpels

Het geluid van een wapperende wimpel tegen de mast op winderige dagen kan als storend ervaren worden. Voor wie rust verkiest, biedt de fluisterwimpel een elegante oplossing. Uitgerust met rubberen dopjes minimaliseert deze wimpel het geluid tijdens beweging. Daarnaast is er ook een variant zonder stokje, voor een compleet geruisloze ervaring. Het stokje zorgt er echter voor dat de wimpel niet volledig in elkaar krult, maar netjes op spanning blijft staan. De toevoeging van de rubberen dopjes reduceren het geluid al enorm.

De juiste lengte voor uw Nederlandse wimpel

De esthetiek van het hijsen van een Nederlandse wimpel komt het beste tot zijn recht wanneer deze een passende lengte heeft. Hoewel er geen strikte regels zijn, zijn er wel richtlijnen om te volgen. Bij een vlaggenmast van 4 tot 5 meter wordt bijvoorbeeld een wimpel van 25x200 cm geadviseerd, terwijl bij een mast van 10 tot 12 meter een wimpel van 30x500 cm perfect past. Deze verhoudingen zorgen ervoor dat de wimpel elegant danst in de wind, waardoor de visuele impact wordt versterkt. Kortweg komt het er op neer dat de wimpel ongeveer de helft van de vlaggenmast beslaat.

Eenvoudig uw Nederlandse wimpel bestellen

Het bestellen van een Nederlandse wimpel is eenvoudig en toegankelijk. Met diverse afmetingen en afwerkingsopties kunt u de wimpel aanpassen aan uw specifieke wensen. Bij bestellingen vóór 13:00 op werkdagen kunt u de volgende werkdag al van uw wimpel genieten. Onze wimpels mogen dagelijks gehesen worden, waardoor u op elk gewenst moment uw trots voor Nederland kunt tonen.

Veelgestelde vragen over onze Nederlandse wimpels:

Van welk materiaal is de Nederlandse wimpel gemaakt?
Onze wimpels zijn vervaardigd van zwaar scheepvaartsdoek (155 gr/m2) voor een optimale levensduur.

Welke afmetingen van de Nederlandse wimpel zijn beschikbaar?
We bieden diverse afmetingen aan om aan uw specifieke behoeften te voldoen: 25x200cm, 25x300cm, 30x400cm, en 30x500cm. De lengte van de wimpel is afhankelijk van de lengte van uw vlaggenmast en uw persoonlijke smaak.

Wat is de levertijd van de wimpels?
Bestelt u op werkdagen vóór 13:00 uur, dan kunt u de volgende werkdag uw wimpel al verwachten.

Wanneer mag de Nederlandse wimpel uithangen?
Onze wimpels mogen dagelijks gehesen worden, wat betekent dat u op elk gewenst moment uw trots voor Nederland kunt tonen.

Hoe kan ik een Nederlandse wimpel bestellen?
Het bestellen van een Nederlandse wimpel is eenvoudig en kan al vanaf € 20,-. Ontdek de verschillende afmetingen, selecteer de juiste afwerking en plaats uw bestelling vandaag nog.