Nederlandse vlag kopen

Rood-wit-blauw de Nederlandse driekleur is er te verkrijgen als vlag of wimpel. De Nederlandse vlag gaat op speciale dagen in top. Met verjaardagen van leden van het Koninklijkhuis gaat de vlag in top samen met een oranje wimpel. Lees meer
Filter uw keuze


 • Gratis verzending boven de € 150,- (m.u.v. masten)
 • Sterke kwaliteitsvlaggen & masten
 • Laagste prijsgarantie
 • Snelle levertijden


 • ideal
 • Vooraf overboeken (+1 dag)
 • Giropay
 • MisterCash / Bancontact
 • Achteraf betalen
 • Visa Mastercard
 • PayPal
 • Maestro

Nederlandse vlag kopen

Rood-wit-blauw de Nederlandse driekleur is er te verkrijgen als vlag of wimpel. De Nederlandse vlag gaat op speciale dagen in top. Met verjaardagen van leden van het Koninklijkhuis gaat de vlag in top samen met een oranje wimpel. Lees meer


Nederlandse vlag

De rood-wit-blauwe horizontale banen maken onze Nederlandse vlag. Officieel worden deze kleuren benoemd als helder vermiljoen, h... Lees meer

9,50
10,95
(11,50 incl. BTW)
Marineblauwe Nederlandse Vlag

De rood-wit-donkerblauwe horizontale banen maken onze oud Nederlandse vlag. Officieel worden deze kleuren benoemd als helder ver... Lees meer

Vlag aan huis set

Super handig, een vlaggenset voor aan huis! Maak deze set zelf compleet met vlaggenstok, vlag, wimpel, uithouder en halfstok cli... Lees meer

17,95
29,95
(21,72 incl. BTW)
Nederlandse vlag punt

De Nederlandse vlag in een punt vorm, de vlag is afgewerkt met een koord en lusje en gemaakt van scheepvaartsdoek 155gr/m². Dit ... Lees meer

Vlaggenlijn / Slinger Rood Wit Blauw

Maak je feest compleet met deze rood-wit-blauwe vlaggetjes! Geschikt voor ieder feest.

Nederlandse vlag kopen

Bent u op zoek naar een Nederlandse vlag? Bij Vlaggen Unie vindt u een groot aantal formaten met een uitstekende kwaliteit. Zo zijn vrijwel al onze rood wit blauwe vlaggen gemaakt van premium vlaggenstof. Dit is de zwaarst mogelijke vlaggenstof die verkrijgbaar is. Daarnaast zijn ze voorzien van een hoogwaardige afwerking met een sterke kopband en dubbele stiknaad. De vlaggen zijn uv-bestendig en wasbaar op 40 graden. Bij ons kunt u dus een Nederlandse driekleur kopen met een uitstekende kwaliteit.

De historie van de Nederlandse vlag

Wij kennen de Nederlandse vlag als 3 gelijke, horizontale banen in de kleuren rood wit en blauw. Maar dit is niet altijd het geval geweest. De geschiedenis van de vlag gaat eeuwen terug. In de jaren 1572 t/m 1653 werd de vlag afgebeeld in oranje wit blauw. De kleur oranje stond voor het Huis van Oranje-Nassau, een belangrijke familie in Nederland gedurende de opstand tegen het Spaanse rijk. De kleur oranje werd later vervangen door rood, omdat deze beter zichtbaar was op zee. Ook was de rode stof minder duur en eenvoudiger te verkrijgen dan oranje.

De officiële Nederlandse vlag

In de jaren 30 van de twintigste eeuw laaide er opnieuw discussie op over de Nederlandse vlag. Zo wilden de Vereniging Prinsenvlag en de NSB graag zien dat de Prinsenvlag weer werd gehanteerd. Dit leidde er toe dat de regering de Nederlandse vlag met de kleuren rood-wit-blauw officieel wilde vastleggen. Uiteindelijk heeft koningin Wilhelmina dit in 1937 in een koninklijk besluit vastgelegd. Vanaf 1937 is het dus per koninklijk besluit de officiële vlag van Nederland, zoals wij deze vandaag de dag nog steeds kennen.

Vlaginstructies voor het hijsen van de Nederlandse vlag

Nederland kent geen wettelijke regels voor het gebruik van Nederlandse vlaggen. U mag als burger, bedrijf of organisatie op alle dagen van het jaar de vlag uithangen. Er zijn echter wel vlagprotocollen voor het hijsen van Nederlandse vlaggen voor Rijksgebouwen. In Nederland kennen we een groot aantal vlagdagen. Op verjaardagen van leden van het Koninklijk huis is het gebruikelijk om de vlag te hijsen samen met een oranje wimpel. Op andere Nationale vlagdagen voeren we enkel de Nederlandse vlag.

Hieronder het overzicht met de vlaginstructies die worden gehanteerd voor Rijksgebouwen, die u zelf uiteraard kunt overnemen op de desbetreffende dag:

 Datum  Gelegenheid  Vlaginstructie
 31 januari  Verjaardag van Prinses Beatrix  Inclusief oranje wimpel
 27 april  Koningsdag  Inclusief oranje wimpel
 4 mei  Nationale Dodenherdenking  Nederlandse vlag halfstok
 5 mei  Nationale Bevrijdingsdag  Nederlandse vlag
 17 mei  Verjaardag van Koningin Máxima  Inclusief oranje wimpel
 Laatste zaterdag in juni  Nederlandse Veteranendag  Nederlandse vlag
 15 augustus  Formeel einde WO II  Nederlandse vlag
 3e dinsdag van september  Opening van Staten-Generaal  Alleen in Den Haag
 7 december  Verjaardag van prinses Amalia  Inclusief oranje wimpel
 15 december  Koninkrijksdag  Nederlandse vlag


Afmetingen van de Nederlandse vlag

Onze Nederlandse vlaggen zijn in de meest voorkomende afmetingen verkrijgbaar. Deze variëren van 20x30cm tot 300x500cm. Belangrijk bij de aanschaf van een Nederlandse vlag is dat u goed rekening houdt met het doel van de vlag. Voor een vlaggenstok kunt u een kleiner formaat aanhouden dan wanneer de vlag in een vlaggenmast komt te hangen. Hieronder vind u een overzicht van de afmetingen met toepassing en afwerking.

 20x30 cm    Voorzien van koord en lusje
 40x60 cm    Voorzien van koord en lusje
 50x75 cm    Voorzien van koord en lusje
 70x100 cm  Voor vlaggenstok 150 cm  Voorzien van koord en lusje
 100x150 cm  Voor vlaggenstok 200 cm  Voorzien van koord en lusje
 120x180 cm  Voor vlaggenmast 3/4 mtr  Voorzien van koord en lusje
 150x225 cm  Voor vlaggenmast 5/6 mtr  Voorzien van clips
 200x300 cm  Voor vlaggenmast 7/8 mtr  Voorzien van clips
 225x350 cm  Voor vlaggenmast 9 mtr  Voorzien van clips
 300x450 cm  Voor vlaggenmast 10/11 mtr  Voorzien van clips
 300x500 cm  Voor vlaggenmast 12 mtr  Voorzien van clips


Soorten Nederlandse vlaggen

Naast de officiële rood wit blauwe vlag vind u bij ons meerdere Nederlandse vlaggen. Een van deze varianten is de Marine blauwe Nederlandse vlag. Deze heeft een marineblauwe baan in plaats van de kobaltblauwe. Beide vlaggen mogen tijdens de vlagdagen gehesen worden. Naast de Nederlandse vlag kunt u bij ons ook een provincie vlag of gemeente vlag kopen.

Veel gestelde vragen over de Nederlandse vlag

Hieronder vindt u een overzicht met de meest gestelde vragen. Staat uw vraag met bijbehorend antwoord hier niet tussen, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Is een Nederlandse vlag aan beide zijde bedrukt?
Nee, de nationale driekleur is aan een kant bedrukt. Echter schijnt de stof door, waardoor op de andere zijde de kleuren ook duidelijk zichtbaar zijn.

Wat zijn de officiële kleuren van de Nederlandse vlag?
De officiële kleuren zijn rood, wit en blauw. In de vlaginstructie van het minister van algemene zaken worden de kleuren aangegeven als vermiljoen, helder wit en kobaltblauw.

Van welk materiaal is de Nederlandse vlag gemaakt?
Het materiaal van onze Nederlandse vlag is gemaakt van scheepvaartsdoek met een gewicht van 155gr/m². Het zwaarste doek wat er te verkrijgen is in Nederland.