De voordelen van een polyester vlaggenmast

  • Geplaatst op
  • 0
De voordelen van een polyester vlaggenmast

In deze blog nemen wij u mee in de wereld van conische polyester vlaggenmasten. Waarom is een polyester vlaggenmast een uitstekende keuze? U leest het hier!

De voordelen van een polyester vlaggenmast

In deze blog nemen wij u mee in de wereld van conische polyester vlaggenmasten. Over het algemeen zijn er 3 materialen die veelal gebruikt worden voor vlaggenmasten, hout, aluminium en polyester. Een polyester vlaggenmast is momenteel de meest gekozen optie. Hieronder kunt u lezen waarom er veelal gekozen wordt voor de polyester variant.

Polyester vlaggenmast – Duurzaam en sterk

De polyester vlaggenmast heeft een conische vorm en wordt in een mal vervaardigd. Hierdoor loopt er over de volledige lengte van de mast een klein opstaand randje. De masten hebben een wanddikte van ca. 6 mm en zijn voorzien van een glasvezel laag. De polyester vlaggenmasten voldoen hiermee aan de hoogste kwaliteitsnormen (ISO 9001 & 14001). Zowel het materiaal als de conische vorm dragen bij aan de sterkte en levensduur van de mast. Zo ontvangt u op een polyester vlaggenmast 15 jaar breukgarantie.

 

De lengtes van een polyester vlaggenmast

Een polyester vlaggenmast is in diverse lengtes verkrijgbaar. Zo kunt u kiezen voor een mast van 6 meter, maar ook voor 12 meter. De lengte van de vlaggenmast is afhankelijk van de toepassing en eigen smaak. Wij geven als advies mee dat een polyester vlaggenmast die geplaatst wordt bij een woonhuis ongeveer 1 meter lager moet zijn dan de nok van de woning. Bij bedrijven daarentegen kan het juist mooier zijn om de mast 1 meter hoger te nemen dan de hoogte van het gebouw. Uiteindelijk is de plaatsing afhankelijk van persoonlijke voorkeur en het visuele effect dat u wenst te bereiken.

 

Variatie in kleuren en afwerking

Een polyester vlaggenmast is flexibel qua kleur. Zo kan een polyester vlaggenmast geleverd worden in iedere RAL kleur. De standaard kleur is wit (RAL 9010) of zwart, waarbij wij zwart enkel t/m 8 meter op voorraad hebben. Ongeacht de kleurkeuze zijn polyester vlaggenmast door en door voorzien van deze kleur. Krasjes of lichte beschadigingen aan de mast zijn dan ook nauwelijks zichtbaar.

 

U stelt de vlaggenmast volledig zelf samen, zodat er voor u de meest ideale vlaggenmast ontstaat. Zo heeft u keuze uit de bediening van de lijn. Gaat u voor de vlaggenlijn buiten de mast via het kikker-systeem of kiest u voor veiligheid en bedieningsgemak met het lier-systeem waarbij de lijn in de mast loopt.

 

Plaatsen van een polyester vlaggenmast.

Het plaatsen van een polyester vlaggenmast is eenvoudig en probleemloos. Deze masten zijn licht van gewicht, waardoor ze gemakkelijk te hanteren zijn bij de installatie. Ze worden vaak geleverd met een kantelanker als grondbevestiging, wat een populaire en gebruiksvriendelijke methode is. Een kantelanker bestaat uit 2 delen, waarvan 1 deel in de mast bevestigd is. Het andere (onderste) deel is de grondbevestiging. Deze bestaat uit een driehoekige plaat met 3 lange bouten. Het overgrote deel van de bouten zit aan de onderkant van de grondbevestiging. De bouten worden in beton gestort, wat zorgt voor een stevige verankering. Zodra de beton volledig uitgehard is wordt het bovenste deel op de grondbevestiging gemonteerd, waarna de mast overeind gedrukt kan worden. Zodra de mast overeind staat kunnen de bouten aangedraaid worden en is de polyester vlaggenmast geïnstalleerd. U kunt de installatie zelf doen, of door onze monteurs laten uitvoeren.

 

Levertijd van de polyester vlaggenmast

Alle polyester vlaggenmasten worden uit voorraad geleverd. Gaat u de mast zelf plaatsen dan is de levertijd 3 tot 7 werkdagen. Uiteraard wordt u hierover geïnformeerd. Wanneer de mast door ons geplaatst mag worden dan dient u rekening te houden met een plaatsingstermijn van 2 tot 3 weken. Ook hierover wordt u op de hoogte gehouden.

 

Een polyester vlaggenmast voor bedrijven

Bedrijven kiezen doorgaans voor een vlaggenmast om herkenning en naamsbekendheid te creëren. Een bewegend vlag heeft een hoge attentiewaarde en dienen als visitekaartje voor een bedrijf. Dit is het eerste dat een bezoeker ziet zodra deze bij een pand arriveert. De keuze voor een polyester vlaggenmast is dan ook perfect, omdat deze vrijwel geen onderhoud vereist, makkelijk te bedienen is en jarenlang mee gaat. Een ander bijkomend voordeel is dat een polyester vlaggenmast een stuk goedkoper is dan zijn aluminium of houten tegenhanger.

In conclusie bieden polyester vlaggenmasten een duurzaam, onderhoudsvrij, en kosteneffectief alternatief voor andere materialen. Met hun strakke uitstraling, diverse kleuropties, en uitstekende weerbestendigheid zijn deze masten een ideale keuze voor zowel particulieren als bedrijven. Bij Vlaggen Unie vindt u een uitgebreid assortiment polyester vlaggenmasten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Neem vandaag nog contact op voor professioneel advies en ontdek de mogelijkheden voor het versterken van uw zichtbaarheid met een polyester vlaggenmast.

Bekijk hier onze polyester vlaggenmasten of zwarte polyester vlaggenmasten.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.