Alles wat u moet weten over bedrukte spandoeken

  • Geplaatst op
  • 0
Alles wat u moet weten over bedrukte spandoeken

Spandoeken zijn al jaren krachtige reclame uitingen, maar waar moet u precies op letten wanneer u een spandoek laat bedrukken. Lees hier de tips en tricks.

Opvallen met uw boodschap, laat een spandoek bedrukken!

Als specialist in vlaggen en vlaggenmasten weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om visueel zichtbaar te zijn. Dit kan op vele manieren en om verschillende redenen. In de wereld van visuele communicatie is er een krachtig middel dat zich keer op keer bewijst: het bedrukte spandoek. En dan met name wanneer u een spandoek laat bedrukken. Het grote voordeel van een spandoek laten bedrukken is dat u zelf de regie houdt over de uiting die hierop komt te staan. Deze kunt u dus geheel naar wens personaliseren, zodat deze de uitstraling krijgt die aansluit bij uw behoefte.


De voordelen van spandoeken bedrukken

Spandoeken bedrukken biedt een unieke kans om uw boodschap krachtig over te brengen. Ze hebben het voordeel van flexibiliteit omdat spandoeken gemakkelijk geplaatst en opgeruimd kunnen worden. Daarnaast kunnen ze zowel binnen als buiten gebruikt worden. Het is een kosteneffectieve manier om op te vallen in een menigte en u te onderscheiden van de concurrentie.


Spandoeken bedrukken voor uw gelegenheid

Het bedrukken van spandoeken geeft u de vrijheid om creatief te zijn en uw boodschap aan te passen aan de specifieke gelegenheid. Of het nu gaat om het tonen van een pakkende slogan, het weergeven van uw bedrijfslogo, of het delen van belangrijke informatie, een op maat gemaakt spandoek zorgt voor een unieke presentatie die aansluit bij uw doelen. Belangrijk om te weten is dat visuele communicatie pakkend en doeltreffend moet zijn. Gebruik een groot en leesbaar lettertype, zodat uw boodschap ook van een afstand direct duidelijk is. Dankzij duurzame materialen en hoogwaardige bedrukking blijven bedrukte spandoeken ook in verschillende weersomstandigheden helder en kleurrijk.


Verschillende afmetingen en materialen

Het grote voordeel van uw eigen spandoek laten bedrukken is dat u keuze heeft uit een groot aantal afmetingen. Zo heeft u altijd een formaat dat past bij de gelegenheid. Bepaal dus vooraf waarvoor u het spandoek gaat gebruiken en op welke locatie(s) deze komt te hangen. Dit bepaald ook mede de materiaalkeuze. De meest gebruikte doeksoort bij spandoeken bedrukken is het PVC zeildoek. Dit heeft er mee te maken dat dit materiaal weersbestendig is en haarscherp bedrukt kan worden. Deze doeksoort ziet u veelal bij bedrijven aan de buitengevel hangen in een metalen frame. Dit spandoek in frame hangt het gehele jaar buiten en is in de meeste gevallen voorzien van een UV-coating die ervoor zorgt dat de kleuren langer mooi blijven.

Een andere doeksoort die veel gebruikt wordt is het PVC mesh zeildoek. Een spandoek bedrukken op deze doeksoort heeft als grote voordeel dat deze geschikt is voor winderige locaties. Het PVC meshdoek is namelijk wind doorlatend.


De afwerking van een bedrukt spandoek

Laat u een spandoek bedrukken dan worden de randen in de meeste gevallen omgezoomd. Dit wordt gedaan voor de stevigheid van het doek, maar ook om de ringen te bevestigen. Het aantal ringen is afhankelijk van het gebruik. Een spandoek dat in een frame komt te hangen heeft ringen om de 50 cm.  Deze zorgen ervoor dat het doek strak in het frame komt te hangen. In veel andere gevallen wordt er gekozen voor ringen in de hoeken van het spandoek.

Wilt u dus een spandoek laten bedrukken, bedenk dan vooraf niet alleen waaraan het ontwerp moet voldoen. Het gebruik en de locatie waar u het spandoek gaat gebruiken zijn net zo belangrijk voor een goede keuze.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact met ons opnemen. Onze specialisten staan klaar om uw vragen te beantwoorden.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.