De juiste lengte voor uw vlaggenmast

  • Geplaatst op
  • 0

Uw wensen staan centraal

Waar wij van Vlaggen Unie voor staan is: ‘uw duurzame vlaggenmast tegen een voordelig tarief snel geleverd’. Wij plaatsen door het hele land vlaggenmasten bij uw woning of bedrijfspand. Een vlaggenmast bij u thuis zult u gebruiken om de nationale vlag aan te hangen bij feestdagen en bij uw bedrijfspand zal uw logo mogen pronken. Op onze website kunt u direct ons assortiment vlaggenmasten bekijken. U kunt bij ons vlaggenmasten kopen vanaf een hoogte van 5 meter. Wat uw wensen ook zijn, bij Vlaggen Unie staan al uw wensen centraal.

Het bepalen van de juiste lengte van de vlaggenmast

Wanneer u een vlaggenmast wilt plaatsen bij uw bedrijf of woning dan kan het nogal eens lastig zijn om te bepalen hoe lang de vlaggenmast precies moet zijn. Wij hebben een korte uitleg voor u op papier gezet die u zal helpen bij het bepalen van de geschikte lengte. Aangezien een vlaggenmast voor uw woning aan andere eisen moet voldoen dan een vlaggenmast bij een bedrijfspand, hebben we een aparte uitleg voor beide situaties. Uiteraard kunt u altijd met ons contact opnemen via telefoon, chat of mail zodat we u kunnen adviseren over de hoogte van de vlaggenmast. 

Hoe hoog moet de vlaggenmast bij uw woning zijn?

Wilt u een vlaggenmast kopen om bij uw woning te plaatsen, kunt u uitgaan van de onderstaande berekening. Om te beginnen bepaalt u de hoogte van de nok van uw woning. Trek hier een halve tot een hele meter vanaf. Dit is de ideale hoogte voor uw vlaggenmast. Een voorbeeld hiervan: uw nok van uw woning is 8 meter hoog. Trek hier 1 meter vanaf en u hebt een vlaggenmast van 7 meter nodig. U bent er natuurlijk helemaal vrij in om te kiezen voor een hogere of kortere vlaggenmast. Wanneer de vlaggenmast bij een flat, appartementencomplex of een vakantiewoning moet worden geplaatst, geldt deze geadviseerde berekening overigens niet. 

Hoe hoog moet de vlaggenmast bij uw bedrijfspand zijn?

Wanneer het gaat om het plaatsen van een vlaggenmast bij een bedrijfspand moet er een andere methode gehanteerd worden. Wanneer met het plaatsen van een vlaggenmast wilt bereiken dat uw bedrijf beter zichtbaar is, dan adviseren wij van Vlaggen Unie een vlaggenmast tussen de 6 tot 8 meter te nemen. Stel dat u kiest voor een vlaggenmast van 10 meter hoog, dan zal uw bedrijf goed te zien zijn vanaf het einde van de straat en waarschijnlijk zelfs verder. Hoe goed uw vlag zichtbaar zal zijn hangt af van de bedrijfspanden in de buurt. Wanneer de mast boven de andere gebouwen uit steekt, zal de vlag beter opvallen en daarmee is uw bedrijf beter zichtbaar.

Hoe hoog de mast moet zijn is onder andere afhankelijk van het doel van de vlag. Wilt u een speciale uitstraling bereiken met de vlag, dan kan dat bepalend zijn voor de hoogte van de mast. Belangrijk hierbij is wel dat u rekening houdt met de verhouding tussen de vlaggenmast en de vlag of banier die eraan komt te hangen. Een vlag of banier die voor de mast te groot is , zorgt ervoor dat de verhouding uit balans is en dus ook een minder fraaie uitstraling heeft. Uiteraard is ook uw budget van belang bij het bepalen van de lengte van de mast.

Hoe wordt de vlaggenmast geplaatst

Wanneer u bent overgegaan tot een vlaggenmast kopen, zal hij ook uiteraard ook geplaatst moeten worden. Er zijn een drietal manieren om dit te doen.  Ten eerste kan er gebruik worden gemaakt van een grondbuis waarin de vlaggenmast kan worden gezet. Hierbij wordt er een gat in de grond gegraven waarin de grondbuis wordt geplaats. Het gat wordt van verder dicht gestort met beton zodat de grondbuis stevig staat.  Een tweede manier is het gebruiken van een nastelbaar kantelanker. Hierbij worden er 3 pennen als anker in het beton gestort. Op deze pennen wordt een plaat bevestigd waarop de vlaggenmast vastgeschroefd wordt. Het anker kan altijd nog nagesteld worden zodat de vlaggenmast goed komt te staan.  Een laatste manier om een vlaggenmast te bevestigen is door middel van muurbeugels. De vlaggenmast wordt in een beugel aan de muur geplaatst. Door middel van pluggen of chemische ankers wordt de beugel stevig aan de muur bevestigd. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »