Een strakke vlagvoering met Flag Fixers

  • Geplaatst op
  • 0
Een strakke vlagvoering met Flag Fixers

Heeft u een vlaggenstok en vlag in huis, die u tijdens nationale vlagdagen buiten hangt? Dan kent u dit vast wel. U hangt ’s morgens de vlag aan uw gevel en nog geen paar uur later zit deze volledig om uw vlaggenstok heen gewikkeld. Hoe komt dit en nog belangrijker, wat kunt u hier tegen doen?

De invloed van de wind op uw vlag

Vlaggen die geschikt zijn voor een vlaggenstok zijn in de meeste gevallen voorzien van een lusje en koord om de vlag te bevestigen. Het lusje schuift u om het oogje wat in de vlaggenstokknop zit. Het touwtje bevestigd u om de vlaggenstok. Wanneer de wind vat krijgt op uw vlag zal deze om de vlaggenstok heen slaan. Dit komt omdat het lusje vast zit aan de knop en dus niet met de wind meedraait. Na enkele omwentelingen van de vlag is deze nog maar voor de helft zichtbaar, wat natuurlijk zonde is.


Altijd een strakke vlagvoering met de flag fixer

Het feit dat de vlag om de stok heen slaat komt omdat deze op een punt vast zit en dus niet met de wind meebeweegt. Dit kunt u voorkomen door gebruik te maken van flag fixers, ook wel vlagcorrector genoemd. De flag fixer bestaat uit een set van 2 metalen, gelagerde ringen die u om de vlaggenstok heen schuift en op de juiste hoogte vastzet. De vlag wordt vervolgens aan de vlagcorrector vast gemaakt. Wanneer de wind grip krijgt op uw vlag zal deze met de wind meedraaien om uw vlaggenstok. Hierdoor heeft u geen last meer van een vlag die om de stok heengeslagen zit.


Een vlagcorrector van metaal

Er zijn diverse varianten vlagcorrectors in omloop, waarbij de meest van plastic zijn. U kunt zich wellicht voorstellen dat plastic lagers (balletjes) vrij snel niet meer volledig rond zijn, waardoor de buitenrand van de vlagcorrector minder soepel zal draaien en de vlag alsnog om de vlaggenstok heen kan slaan. De flag fixer is een vlagcorrector van metaal. Dus met metalen lagers. Deze zijn slijtvast en blijven de buitenste ring soepel geleiden. Gaat u voor een langdurig blijvende oplossing, dan adviseren wij natuurlijk de metalen vlagcorrector.


Extra belasting voor de vlag

Een vlag die om de vlaggenstok heen geslagen is ziet er natuurlijk minder mooi uit. De vlag hoort vrij te bewegen in de wind van begin tot het eind. Naast dat het er minder mooi uitziet, zal een vlag die om de stok heengeslagen zit ook sneller slijten. De wind blijft aan de vlag trekken, waardoor de polyester vezels over elkaar heen schuren. Op korte termijn zult u hier niets van merken, maar het verkort de levensduur van de vlag. Wilt u dat uw vlag er mooi bij hangt dan gebruikt u natuurlijk de flag fixers!

Altijd een strakke vlagvoering? Bestel dan onze flag fixers.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.