De top vijf mooiste vlaggen van Europa

  • Geplaatst op
  • 0
De top vijf mooiste vlaggen van Europa

Bij ons vindt u een breed assortiment aan vlaggen. Dan hebben we het niet alleen over de verschillende vormen, zoals gevelvlaggen, winkelvlaggen en compacte tafelvlaggen, maar ook met diverse opdrukken. Wij geven u een overzicht van de vijf mooiste Europese vlaggen. Deze kunt u bijvoorbeeld thuis uithangen wanneer u verbonden bent met een bepaald land. Alle varianten zijn verkrijgbaar in onze webshop.

Europese Unie, eenheid en harmonie

We beginnen met de vlag van de Europese Unie zelf. De afbeelding is opgebouwd uit een blauwe achtergrond en een cirkel van twaalf gele sterren. Deze cirkel staat voor eenheid, gelijkheid en harmonie tussen de inwoners van Europa. Daarnaast beelden de sterren de eerste twaalf lidstaten van de Europese Unie uit. Dit beeld is zeer herkenbaar voor de reizigers onder ons, aangezien u dit bord dikwijls aan de kant van de weg ziet staan wanneer u over de landsgrens gaat.

Er zijn meer theorieën bekend over de symboliek van de twaalf sterren op deze vlag. Zo zou er in de kathedraal van Straatsburg een afbeelding te zien zijn van de Maagd Maria met een sterrenkrans op haar hoofd, wat ook weer symbool staat voor gelijkheid en harmonie. Op deze prent draagt zij tevens een blauwe mantel, wat weer de inspiratie is geweest voor de kleur voor de achtergrond van deze vlag.


De wapens van Andorra

Andorra is een kleine staat in de Pyreneeën, grenzend aan Frankrijk en Spanje. Deze staat maakt geen deel uit van de Europese Unie, maar men betaalt hier wel met de euro. Op deze vlag ziet u de kleuren blauw, geel en rood. Dit heeft te maken met de buurlanden Frankrijk en Spanje. Deze kleuren ziet u ook terug in de vlaggen van deze landen (rood en blauw bij Frankrijk en rood en geel bij Spanje), waardoor er sprake is van een verbinding. Andorra drukt een stempel op haar eigen vlag met het wapen dat u in het midden ziet van de gele baan. Dit adellijke teken is weer opgedeeld in vier losse wapens, waaronder van de bisschop van Urgell, één van de heersers van Andorra.  


Wit-Rusland, rood en wit voor saamhorigheid

Op het eerste gezicht lijkt de vlag van Wit-Rusland te bestaan uit een groot rood gedeelte, met daaronder een kleinere groene baan. Maar aan de binnenkant van het geheel zit nog een mooi detail. De hijszijde bestaat namelijk uit een witte horizontale strook met een patroon in het rood en wit. De rode en witte figuren op de vlag staan symbool voor het saamhorigheidsgevoel van het volk.  Deze vlag is dan ook te zien bij belangrijke gebeurtenissen, zoals een begrafenis of een trouwerij.

De zon van Macedonië

Macedonië is op het moment nog een kandidaat-lidstaat van de Europese Unie, maar de vlag is het zeker waard om benoemd te worden. In het midden ziet u een soort zon met acht zonnestralen, gelijk verdeeld over de rest van het oppervlak. Hierdoor komt de zon als het ware recht op u af. De inwoners van Macedonië zijn zo trots op hun eigen vlag, dat deze ook wordt bezongen in de eerste zinnen van het volkslied.

Luxemburg

Als u kijkt naar de vlag van Luxemburg, ziet u wellicht op het eerste oog geen verschil met de Nederlandse vlag. Echter is de onderste baan van een andere tint blauw. Wat het ontstaan betreft hebben de vlaggen van deze twee landen geen verbinding. Luxemburg heeft namelijk een eigen wapen, dit is het wapen van Monarch. Het schild bestaat uit een rode, gekroonde leeuw tegen een blauw-wit gestreepte achtergrond. Deze kleuren vormen de basis voor de drie stroken voor de vlag van Luxemburg.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.