Kies de juiste vlag voor iedere gelegenheid en locatie

  • Geplaatst op
  • 0

Alle staten ter wereld hebben een eigen vlag. Deze kan gebruikt worden bij bijvoorbeeld feestdagen, maar ook bij veel officiële gelegenheden kan de vlag gevoerd worden. Veel vlaggen zijn bekend, maar er zijn er ook die wat minder bekend zijn. Bij bijvoorbeeld sportwedstrijden vindt u vaak de vlag terug op het tenue van de spelers of dragen zij voor aanvang van de wedstrijd een vlag van hun eigen land met zich mee. Bij clubwedstrijden ziet u vaak de vlag van de eigen club terug op de tribunes. Niet alle landen of staten zijn officieel erkend, maar ook zij hebben hun eigen vlag.

 

Over Vlaggenunie

Voor vlaggen in alle soorten en maten en bijbehorende materialen kunt u prima terecht bij Vlaggenunie. Ons bedrijf is gevestigd in het noorden van het land maar we leveren in het hele land, snel en tegen goede prijzen vlaggen aan. Als u wilt, kunnen we de vlag en mast ook bij uw bedrijf of winkel bevestigen. Neemt u een abonnement, dan zorgen wij er ook voor dat de materialen op tijd nagekeken en schoongemaakt worden en, indien nodig, gerepareerd of vervangen worden. Als u meer wilt weten over wat er allemaal mogelijk is en wat u bij ons kunt kopen, kunt u het beste even contact met ons opnemen via het contactformulier dat u op onze website vindt. Ook kunt u even bellen op nummer 0512 736657. Chatten mag ook als u dat gemakkelijk vindt.

 

Vlaggenunie: vlaggen in alle soorten en maten

Vlaggen zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. U kunt heel kleine vlaggetjes kopen waar u een snack aan prikt, maar ook vlaggetjes waarmee u zelf kunt zwaaien op een feestdag. Groter formaten vlaggen worden gebruikt bij bijvoorbeeld sportwedstrijden en laten we zeker niet de vlaggen vergeten die we aan een vlaggenstok kunnen bevestigen. Deze zijn voor veel mensen toch het bekendst.

Een vlag kopen of huren

Bent u op zoek naar een vlaggenmast of banier die u maar voor kortere tijd nodig heeft, zoals bijvoorbeeld voor een speciaal evenement? Dan kunt u er ook voor kiezen een mast inclusief vlag bij ons te huren in plaats van deze te kopen. Voor meer informatie over deze service neemt u het beste even eerst contact met ons op.

Een vlag kopen voor uw bedrijf

Als u een bedrijf runt, wilt u natuurlijk graag dat uw klanten het goed kunnen vinden. Daarvoor kunt u een naambord laten plaatsen, maar vlaggen zijn ook een goed idee om de locatie van uw bedrijf aan te geven. Omdat vlaggen in veel soorten en maten bestaan, is het verstandig om eerst goed te kijken wat voor vlag het beste bij uw bedrijf past.

 

Waar houdt u rekening mee bij het kiezen van een vlag?

Kijk voordat u een keuze maakt, altijd eerst hoe de vlag komt te hangen. U wilt natuurlijk wel dat de opdruk op de juiste manier zichtbaar en ook goed leesbaar is. Als u bijvoorbeeld kiest voor een vlag waarop het logo en de naam van uw bedrijf staan, is het wel zo handig als deze informatie goed zichtbaar is voor uw klanten. Kiest u bijvoorbeeld voor een vlag van een bepaald land (omdat u producten uit dat land verkoopt), dan is het zeker zinvol om te kijken hoe deze komt te hangen. Anders zou het zomaar kunnen gebeuren dat het patroon van bijvoorbeeld horizontale strepen op verticale wijze komt te hangen en dan klopt de vlag dus niet meer bij het betreffende land.

 

Horizontaal of verticaal ophangen

Kijk voordat u een vlag bestelt, altijd hoe deze komt te hangen aan de gevel of vlaggenmast. Als de vlag op horizontale wijze komt te hangen, kunt u kiezen voor een gevelvlag of voor een op maat gemaakte vlag. Een gevelvlag is in uiteenlopende maten te koop, dus u kijkt het beste even van tevoren wat goed past. Dergelijke vlaggen worden aan één zijde bedrukt, maar als ze van doorschijnende stof gemaakt worden zijn ze vanaf twee kanten zichtbaar.

Komt de vlag verticaal te hangen? Dan kunt u kiezen voor beachflags, winkelvlaggen, baniervlaggen of kiosk- en gevelvlaggen. Op maat laten maken is uiteraard ook altijd mogelijk bij deze vlaggensoorten.

 

De manier van bevestiging

Naast de manier waarop u de vlag wilt hangen, is het ook belangrijk om te kijken naar de manier van bevestiging. Kiest u ervoor om de vlag aan de gevel van uw winkel of bedrijfspand te bevestigen, dan komt u uit bij de volgende types: een gevelvlag, kioskvlag of raamvlag. Als u kiest voor een vlag die bevestigd kan worden aan een vlaggenmast of standaard heeft u de keuze uit een beachflag, baniervlag of mastvlag of kunt u ook altijd een vlag op maat laten maken.

De gewenste gebruiksduur

Daarnaast is het ook belangrijk om voor uzelf te bepalen hoe lang u gebruik wilt maken van een vlag. Is deze bedoeld voor bijvoorbeeld een evenement dat slechts enkele dagen of weken duurt en hoeft de vlag niet zo lang mee te gaan? Dan kunt u ook kiezen voor materiaal dat minder lang meegaat. Echter, als u de vlag aan de gevel van uw bedrijf wilt laten hangen, is het zaak dat u voor een kwalitatief goede vlag kiest die langer meegaat. Met name het weer en dan zeker de wind heeft een grote invloed op de levensduur van de vlag. U kunt kiezen voor gewoon vlaggendoek, maar ook voor zogeheten block out. Deze laatste materiaalsoort gaat doorgaans langer mee. Daar heeft u dan ook langer plezier van.

Prijsverschillen en bestellen

Een vlag en aanverwante producten kunt u bij Vlaggenunie snel een eenvoudig bestellen via internet. De keuzes die u maakt, beïnvloeden de prijs van een vlag en een bijbehorende mast of houder. Als u precies wilt weten wat deze kosten, kunt u dit na het invullen van uw wensen al direct zien. Zo weet u precies waar u aan toe bent. U kunt natuurlijk de producten meteen bestellen maar het is ook mogelijk een offerte te laten maken. Vindt u het niet zo gemakkelijk om zelf te kiezen? Dan kunt u ook altijd informatie inwinnen voordat u een vlaggenmast en vlag bestelt. U kunt tijdens kantooruren contact opnemen met ons via de chat en telefonisch. Het is ook mogelijk ons contactformulier op de website in te vullen. We nemen na ontvangst van dit formulier zo snel mogelijk contact met u op. Uw bestelling kunt u betalen op verschillende manieren: zowel vooraf als op rekening, via iDeal, PayPal of met een creditcard.

Vlaggen op maat laten maken

Zijn de standaardmaten vlaggen in ons assortiment net niet geschikt voor uw bedrijf of is het niet precies waar u naar op zoek bent? Dan kunt u natuurlijk ook altijd een vlag op maat laten maken. U kiest dan het materiaal waarvan u de vlag laat maken, de opdruk maar ook de manier waarop de vlag bevestigd kan worden. Tot slot kunt u dan ook de door u gewenste grootte aangeven. Dan bent u er altijd van verzekerd dat de vlag ook past en de juiste reclame vormt voor uw bedrijf.

De juiste mast voor uw vlag

Bij een vlag hoort ook een mast. Deze zijn in diverse uitvoeringen te koop. U kunt bij Vlaggenunie kiezen uit de volgende masten: een conische mast gemaakt van polyester of aluminium of een ronde cilindrische vlaggenmast. Meer over deze masten, leest u in onderstaande alinea’s.

 

Behalve de vlag en de mast of standaard waar u deze aan of in kunt vastmaken, zijn er ook nog andere accessoires te koop die bij de vlag passen. U kunt hierbij denken aan een losse voet die u met water kunt vullen zodat de vlag en mast niet om- of wegwaaien, maar ook aan een grondboor waarmee u een gat maakt waar u de mast in kunt zetten, stormhaken die voorkomen dat uw vlag wegwaait bij slecht weer of bijvoorbeeld extra touw waarmee u de vlag omhoog kunt hijsen in de mast of dat u gebruikt wanneer het originele touw versleten is.

 

Hoe bestelt u zelf een goede vlaggenmast?

Een mast bestellen is eenvoudig: u kiest eerst de gewenste lengte. Daarna kunt u zelf kiezen of u een touw wilt dat aan de buitenzijde van de mast bevestigd is of een touw dat aan de binnenzijde zit. Voordeel van de laatste optie is dat deze optie anti-diefstal is. Vervolgens kiest u op welke manier u de mast wilt vastmaken. Dit kan door middel van een kantelbaar anker dat boven de grond blijft, maar u kunt ook kiezen voor een grondbuis waardoor de mast een meter in de grond zakt. Een andere mogelijkheid is de bevestiging aan de gevel door middel van beugels. Vlaggenmasten worden standaard in wit geleverd, maar een andere kleur is ook mogelijk. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een kleur die perfect bij de huisstijl van uw bedrijf past of bij de opdruk van de vlag. Om de mast aan de bovenzijde netjes af te werken kunt u ook nog een keuze maken uit verschillende modellen mastknoppen die bovenop de mast bevestigd worden. Tot slot kunt u er nog voor kiezen of u de mast zelf installeert of dit door ons laat doen. Alle keuzes die u maakt zijn van invloed op de uiteindelijke prijs.

 

De conische polyester vlaggenmast

De conische polyester vlaggenmast is de meest gekozen variant en verkrijgbaar in diverse lengtes vanaf 6 meter. Kiest u voor deze mast, dan heeft u een kwalitatief goede mast in huis die bestand is tegen alle weersomstandigheden. De mast heeft een conisch verloop, dat wil zeggen dat deze lichtjes schuin toeloopt naar boven toe. De mast is dus onderaan breder in doorsnee dan verder naar boven.

 

De conische aluminium vlaggenmast

Als u graag een conische vlaggenmast wilt hebben, kunt u ook kiezen voor een mast gemaakt van aluminium. Deze mast is verkrijgbaar vanaf 5 meter hoogte en het grootste verschil met de polyester versie is dat de aluminium mast geen naad heeft aan de zijkant en in hoogglans wit gemaakt wordt. De mast is conisch van vorm en heeft onderaan een doorsnee van 100 millimeter, terwijl de doorsnede boven nog maar 60 millimeter is. Een aluminium mast is ook zelf samen te stellen en is kwalitatief zeer goed en bestendig tegen zeer uiteenlopende weersomstandigheden.

 

De cilindrische aluminium vlaggenmast

Heeft u liever een cilindrische mast? Dan kunt u deze bestellen in een aluminium uitvoering. Bij een cilindrische mast is de diameter over de gehele mast hetzelfde en loopt deze niet schuin af als u verder naar boven komt. De mast is in drie verschillende doorsnedes verkrijgbaar: 60, 70 en 90 millimeter en de kleinste mast is 5 meter hoog.

Een verschil met de conische masten, is dat deze masten alleen in het wit of anode te koop zijn en u er alleen een uitwendige vlaggenlijn aan kunt bevestigen bij de 60 & 70mm variant. De bevestiging is hetzelfde, maar er is zelfs een extra mogelijkheid: in plaats van de mast in de grond te laten zakken, kunt u ook kiezen voor een mast die u over een los grondanker heen schuift. Dit maakt het verwijderen van de mast gemakkelijker. Nadeel van een vlaggenlijn aan de buitenkant is dat deze makkelijker te stelen is, maar ook sneller slijt door het weer. Het is echter wel voordeliger.

 

Verlichting voor de vlaggenmast

Als u de vlaggen en de mast gebruikt om reclame te maken voor uw bedrijf is het natuurlijk wel fijn als deze ook goed te zien zijn als het donker is. Zeker in de winter als het vroeg donker is, is het wel prettig als uw klanten toch de weg naar uw bedrijf of winkel kunnen vinden.

 

LED verlichting voor de vlaggenmast

U kunt er daarom ook voor kiezen om LED verlichting aan te brengen op de vlaggenmast. Deze verlichting kunt u om de mast zelf heen bevestigen en deze schijnt omhoog zodat de vlag goed zichtbaar is. U kunt kiezen voor een Basic of Extended verlichting waarbij het enige verschil zit in het feit dat de Extended versie in grotere diameters verkrijgbaar is. De LED verlichting geeft een goede lichtopbrengst en gaat lang mee, dus dat is gunstig voor uw portemonnee en voor het milieu. LED verlichting geeft goed en helder licht waardoor de vlag ook zichtbaar is als het buiten donker is. Als u al een vlaggenmast heeft, kunt u ervoor kiezen om losse verlichting aan te schaffen maar het is ook mogelijk om een complete mast en vlag, inclusief verlichting, in één keer te kopen als compleet pakket.

Fairybell verlichting: speciale verlichting voor de feestdagen

U kunt niet alleen gewone verlichting aanbrengen op uw vlaggenmast zodat deze beter te zien is in het donker. Het is ook mogelijk om er tijdens de feestdagen een soort mooi verlichte boom van te maken die zorgt voor sfeer in de donkere dagen aan het einde van het jaar. U maakt zo snel van uw vlaggenmast een mooi verlicht spektakel dat op een kerstboom lijkt. Als u al een vlaggenmast heeft kunt u deze verlichting die verkocht wordt onder de naam Fairybell los kopen. Wilt u nog een mast aanschaffen? Dan kunt u er ook meteen voor kiezen om deze verlichting erbij aan te schaffen zodat u tijdens de feestdagen vooruit kunt.

De Fairybell verlichting is in vijf verschillende versies verkrijgbaar, waarvan er drie geschikt zijn voor een mast van 6 meter hoog, eentje voor 8 meter en eentje voor 10 meter. De verlichting maakt u bovenaan de mast vast. Hoe verder u naar beneden komt, hoe verder de verlichting uiteenloopt. Onderaan eindigt de verlichting in een soort hoepel, waardoor het effect van een mooi uitlopende boom gecreëerd wordt.

De Fairybell verlichting is goedgekeurd en veilig in gebruik. De lampjes zijn watervast en ook de snoeren zijn beveiligd, waardoor deze ook veilig buiten gebruikt kunnen worden. Het installeren van de verlichting doet u van bovenaf en is vrij eenvoudig. U bevestigt de lampjes stevig aan de bovenkant van de vlaggenmast en dan laat u de rest gewoon naar beneden zakken zodat het mooi om de mast heen valt. U kunt de verlichting goed zelf installeren, mede dankzij de bijgeleverde gebruiksaanwijzing. Zorg er voor dat de verlichting goed vast zit, zodat deze bij slechter weer ook mooi blijft hangen. U krijgt er een aantal stormhaken bij, zodat u het stevig kunt bevestigen. Ook krijgt u materiaal bij de lampjes om te voorkomen dat de verlichting blijft draaien als het hard waait. Als de lampjes eenmaal hangen en u de verlichting inschakelt, zult u meteen zien hoe mooi en sfeervol deze feestelijke verlichting overkomt. En niet alleen u zelf, maar ook uw klanten zullen het een mooi gezicht vinden.

 

Onderhoud van vlaggen en masten

Vlaggen en masten hebben wel onderhoud nodig. Als u uw vlaggen liever niet zelf wil onderhouden, kunt u er ook voor kiezen om bij de aanschaf van een vlag en mast een all-in abonnement te nemen. Met dit abonnement zorgt Vlaggenunie ervoor dat het geheel er altijd netjes uit ziet. Als u een dergelijk abonnement afsluit, verrichten we de volgende handelingen voor u:

  • We controleren, repareren, onderhouden en reinigen de mast van uw vlag.
  • We controleren, repareren, onderhouden en reinigen de vlag zelf.
  • We vervangen een versleten vlag voor een nieuw exemplaar. Door onze grote voorraad vlaggen, kunnen wij uw versleten vlag altijd direct vervangen.

Heeft u interesse? Vraag dan een offerte bij ons aan en informeer naar de mogelijkheden. De all-in abonnementen zijn verkrijgbaar vanaf 15 euro per maand. De prijs van het abonnement wordt bepaald door de diensten die u precies af wil nemen.

Heeft u geen onderhoudscontract afgesloten, maar zijn uw vlaggen wel aan onderhoud toe? Dan kunt u toch altijd contact met ons opnemen om uw vlaggen te laten herstellen. Als onze monteur de reparatie verricht heeft, zal hij u wel een onderhoudscontract aanbieden. Door dit contract te ondertekenen, profiteert u in de toekomst van het beste onderhoud. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen het contract niet te ondertekenen. U bepaalt zelf op welke manier u uw vlaggen wil onderhouden: met of zonder onderhoudscontract.

 

Vlaggen voor een specifiek land of regio

Bent u op zoek naar een vlag voor een bepaald land, een specifieke provincie of een bepaalde regio? Dan bent u bij Vlaggenunie ook aan het juiste adres. In ons grote aanbod vlaggen vindt u standaard meer dan 500 vlaggen voor diverse landen, provincies en regio’s. Alle vlaggen zijn van goede kwaliteit en netjes en op de officiële manier afgewerkt, voor een lange levensduur.

Vlaggen en wimpels voor een specifiek land

Bent u op zoek naar een vlag van een bepaald land? Kijk dan eens naar ons assortiment met vlaggen voor specifieke landen. De kans is groot dat u al snel de vlag kunt vinden die u nodig heeft. Wij verkopen niet alleen de vlaggen van alle Europese landen, maar ook de vlaggen van vele andere landen op de wereld. Kunt u de juiste vlag toch niet vinden in ons grote assortiment? Dan kunt u de zoekfunctie aan de bovenzijde van onze website gebruiken om de vlag alsnog te vinden. Niet gelukt? Neem dan even contact met ons op.

Wij verkopen niet alleen vlaggen voor vele verschillende landen, maar ook wimpels. Deze worden vaak gebruikt om naast de vlag zelf op te hangen. Veelgebruikt is de oranje wimpel die naast de Nederlandse vlag opgehangen wordt, maar ook wimpels in bijvoorbeeld de provinciekleuren worden veel gezien in ons land.

Wimpels zijn aan het uiteinde afgewerkt met een omgevouwen randje, dat nog wel eens de neiging heeft om tegen de vlaggenmast aan te tikken als het een beetje waait. Om dit getik te voorkomen, leveren we zogenaamde fluisterwimpels aan. Deze worden aan het uiteinde voorzien van een rubberen dopjes in plaats van het veelgebruikte houten dopjes, die een vervelend geluid kunnen veroorzaken. Verder wordt de wimpel zelf gemaakt van kwalitatief hoogwaardig doek, dat tegen verschillende weersomstandigheden bestand is. De wimpel is Uv-bestendig en zal dus niet verkleuren in de zon. Ook kan de wimpel altijd gewassen worden, mocht deze vies zijn geworden door bijvoorbeeld regen.

De Europese vlag

Er zijn veel bekende vlaggen, maar de Europese vlag is wel een hele bijzondere. Dit komt omdat deze vlag voor diverse landen geldt, namelijk alle landen die bij de Europese Unie aangesloten zijn. De vlag van de Europese Unie heeft een blauwe achtergrond waarop 12 goudkleurige sterren staan. De vlag symboliseert de eenheid en eenwording van Europa waarbij de sterren laten zien dat de deelnemende landen samenwerken op veel fronten en in harmonie met elkaar omgaan.

Veel mensen denken dat het aantal sterren op de Europese Vlag aangeeft hoeveel landen er lid zijn van de Europese Unie. Dit is niet het geval, want de Europese Unie heeft veel meer dan 12 leden. De 12 sterren hebben dan ook meer een symbolische betekenis. Zo staan de sterren voor perfectie, eenheid en volledigheid. De 12 sterren zijn bewust in een cirkel geplaatst, zodat deze laten zien dat de landen samenwerken, solidair zijn met elkaar maar dat ze ook allemaal even belangrijk zijn. De sterren staan allemaal op exact dezelfde wijze afgebeeld op de vlag en precies even ver van het midden af.

De Europese vlag kent zijn oorsprong reeds in 1949 maar werd pas in 1955 daadwerkelijk geaccepteerd en in gebruik genomen. De toenmalige Raad van Europa wilde graag een eigen kenmerk hebben en daarvoor werd de vlag ontwikkeld. De vlag werd in 1985 ook aangenomen als symbool voor de Europese Unie, die op dat moment 10 leden telde. Door de toetreding van zowel Spanje als Portugal kwam in de jaren tussen 1986 en 1995 het aantal lidstaten exact overeen met het aantal sterren. Tegenwoordig is dit niet meer het geval, aangezien er sinds die tijd veel meer landen lid zijn geworden van de EU. Alle Europese instellingen mogen deze vlag voeren.

Vlaggen voor de verschillende provincies

U kunt bij Vlaggenunie de Nederlandse vlag bestellen in diverse maten en ook bijbehorende wimpels in zowel rood wit blauw als in volledig oranje. Bent u op zoek naar een vlag voor de provincie waar u woont of uit afkomstig bent? Ook deze hebben we voor u in voorraad, alsmede bijpassende wimpels. De provincievlaggen werden allemaal geregistreerd in de jaren 50 van de vorige eeuw en staan symbool voor een bepaalde regio in ons land. Deze vlaggen golden uiteraard voor de toenmalige elf provincies, Flevoland is er pas later bijgekomen.

Vlaggen voor steden of bepaalde regio’s

Behalve vlaggen voor de inmiddels 12 provincies van Nederland, kunt u ook kiezen voor vlaggen voor bepaalde steden of gebieden in Nederland. Kijkt u eens naar de standaardvlaggen in ons assortiment en u ziet vanzelf welke vlaggen er allemaal beschikbaar zijn. En zit de vlag die u graag wil hebben er niet tussen? Dan kunnen we deze vlag naar grote waarschijnlijkheid ook voor u drukken, zodat u de vlag krijgt waar u naar op zoek bent.

 

Verschillende soorten vlaggen voor uw bedrijf

Als u op zoek bent naar een vlag voor uw bedrijf of winkel, bent u bij Vlaggenunie ook aan het juiste adres. We drukken vlaggen met uw bedrijfslogo, met een tekst die uw bedrijf weerspiegelt en die bij uw huisstijl past. De vlaggen kunnen in diverse vormen en maten geleverd worden. Zo kunt u kiezen uit de volgende modellen: mastvlaggen, baniervlaggen, kleine vlaggen, tafelvlaggen, winkelvlaggen, gevelvlaggen of beachvlaggen. Meer over deze vlaggen, leest u in onderstaande alinea’s.

 

Mastvlaggen

Mastvlaggen zijn minimaal 5 meter hoog. Dit betekent dat deze vlaggen goed opvallen, ook van een afstandje. Als u wilt dat klanten uw bedrijf makkelijk kunnen vinden, is het zeker slim om mastvlaggen bij de ingang te zetten. Ook op mastvlaggen kunt u een afbeelding of tekst naar eigen keuze laten zetten. Een mastvlag kunt u ook prima gebruiken voor bijvoorbeeld een evenement. Het zijn eigenlijk standaardvlaggen die voor uiteenlopende doeleinden gebruikt kunnen worden.

 

Baniervlaggen

Baniervlaggen zijn verticaal hangende vlaggen die aan een draaibare houder zitten. Doordat deze draait, hangt de vlag altijd goed recht en is te allen tijde ook goed leesbaar, ook vanaf een afstand. Baniervlaggen zijn ideaal voor buiten bij een bedrijf, maar zeker ook voor op evenementen. Door een baniervlag bij de stand van een evenement te zetten, kunnen mensen deze stand goed vinden. Baniervlaggen bestelt u op dezelfde wijze als mastvlaggen, met het verschil dat de afwerking ervan net even anders is. In plaats van de touwtjes of clipjes die bij een mastvlag gebruikt worden voor de afwerking, wordt bij baniervlaggen gekozen voor een tunnel boven in de vlag. En wilt u een vlag zonder tunnel? Dan is dit ook zeker mogelijk, al raden wij u altijd aan een baniervlag met tunnel te bestellen. Een vlag met tunnel valt namelijk mooier dan een vlag zonder tunnel.

 

Kleine vlaggen

Veel mensen denken dat alle vlaggen groot zijn. Echter, niet alle vlaggen hebben een groot formaat. U kunt ook kleinere vlaggen gebruiken om uw bedrijf te promoten. Deze kunt u bijvoorbeeld uitdelen tijdens evenementen of gebruiken tijdens sportwedstrijden. Stel, uw bedrijf sponsort een team of bepaalde sporters. Als zij winnen, kunt u ze een vlag aanbieden. Daarmee maken ze meteen reclame voor u bedrijf, hetgeen zeker belangrijk is als u nog wel wat naamsbekendheid wilt verwerven.

 

Tafelvlaggen

Ook kleine vlaggen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kunt u bijvoorbeeld ook een tafelvlag bestellen voor uw bedrijf. Deze kleine vlag kunt u tijdens een evenement of diner op tafel zetten. Hiermee maakt u dan meteen ook reclame voor uw bedrijf. U kunt de vlaggen in twee verschillende standaardmaten bestellen, van 10 bij 15 centimeter of 8 bij 20 centimeter. In het laatste geval heeft de tafelvlag de vorm van een banier. Een tafelvlag kan aan één of aan twee kanten bedrukt worden. Als u wilt, kunt u er ook een stokje of voetje bij kopen. Met dit stokje of voetje blijft uw vlag mooi staan op tafel. En heeft u deze wellicht al van een eerdere gelegenheid? Dan kunt ook de vlaggetjes ook los bestellen. We kunnen voor u een ontwerp maken, maar u mag uw ontwerp ook zelf aanleveren.

 

Winkelvlaggen

Een winkelvlag zorgt ervoor dat potentiële klanten uw winkel al vanaf afstand kunnen zien. Als ze vooraan in een winkelstraat lopen en uw vlag zien wapperen, zullen ze eerder geneigd zijn uw kant op te komen. Winkelvlaggen worden aan de gevel bevestigd en zitten aan een schuine stok vast. De vlag is aan de bovenzijde ook schuin afgewerkt, zodat deze altijd recht naar beneden aan de stok komt te hangen. Dit maakt de vlag en de bedrukking van de vlag extra goed zichtbaar.

Een winkelvlag staat ook wel bekend onder de naam kioskvlag omdat deze daar ook vaak voor gebruikt worden. Het idee erachter is hetzelfde. Deze vlaggen ziet u ook veel op markten, waarbij ze bevestigd worden aan het kraampje. Ook op evenementen waarop u bijvoorbeeld een speciale stand heeft, kunt u een dergelijke vlag prima bevestigen. De vlag kan enkelzijdig en dubbelzijdig bedrukt worden. Laat u de vlag dubbelzijdig bedrukken, dan is de bedrukking vanaf twee kanten zichtbaar. Dit betekent dat klanten van beide kanten uw vlag goed kunnen zien en lezen.

 

U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een vlag van een bepaald land aan uw gevel te hangen, als u producten uit dat land verkoopt. Uiteraard kunt u ook een vlag met uw logo, uw winkelnaam of uw slogan laten drukken.

Gevelvlaggen

Naast winkelvlaggen, worden ook gevelvlaggen vaak bij winkels opgehangen. Als u bij uw winkel gebruik maakt van een gevelvlag, zien mensen uw winkel al van grote afstand. U kunt veel verschillende vlaggen kiezen om buiten op te hangen. Wij raden u aan een vlag te laten drukken die laat zien wat voor winkel u heeft en wat u verkoopt. Met deze vlag maakt u namelijk optimaal reclame voor uw winkel. Het verschil tussen de winkelvlag en de gevelvlag, is dat de winkelvlag recht naar beneden hangt. De gevelvlag hangt niet recht naar beneden, maar ziet eruit als een normale vlag. Dit heeft een positieve invloed op de leesbaarheid van de vlag.

 

Beachvlaggen

Tot slot zijn er nog beachvlaggen. Ook deze vlaggen kunt u bestellen voor uw bedrijf. Beachvlaggen zijn in diverse modellen te koop, namelijk een recht model, een vierkant model of druppelvormig model. Beachvlaggen worden altijd vastgemaakt aan een houder, die u op de grond kunt plaatsen. Dit kunt u buiten doen, maar beachvlaggen kunnen ook binnenshuis gebruikt worden om reclame te maken. De vlaggen zijn goed zichtbaar, ook van een grote afstand.

U kunt een beachvlag op diverse manieren bevestigen. Wilt u uw vlag op de grond zetten, dan gebruikt u hier een speciale voet voor. Deze voet lijkt op de voet van een parasol. Ook kunt u ervoor kiezen de vlag met een grondpin te bevestigen. Deze pin is niet zichtbaar, maar zorgt er wel voor dat de vlag stevig staat. Tot slot is het ook mogelijk om steunen te kopen, waarmee u de beachvlag aan de muur kunt bevestigen. Wilt u de vlaggen op deze manier bevestigen, dan kiest u voor een vlag met vierkante vorm, een vlag met rechthoekige vorm of een vlag in de vorm van een druppel. Welke vlag u ook kiest: door de bevestiging met de steunen aan de muur, hangt deze altijd recht.

Als u al een voet of grondanker heeft om de beachvlag in te bevestigen, hoeft u deze uiteraard niet opnieuw aan te schaffen. In dit geval bestelt u simpelweg een losse beachvlag. De beachvlag is in diverse maten verkrijgbaar en wordt altijd gedrukt op doorzichtige stof. U zet de vlag gemakkelijk zelf iedere dag buiten en weer binnen als dat nodig is. Omdat de vlag goed tegen harde wind kan, is dit eigenlijk vrijwel nooit nodig.

Een vlag voor uw bedrijf bestellen

Bij het ontwerpen van uw vlag, doorloopt u de volgende stappen om tot de juiste keuze te komen. U kiest om te beginnen de manier waarop het drukwerk gedaan wordt. Mede afhankelijk van hoe snel u de vlag nodig heeft, kiest u voor een bepaalde methode. Vervolgens kiest u de grootte van de vlag. Hiervoor zijn bepaalde standaardmaten verkrijgbaar. Heeft u een andere maat nodig? Dan kunnen we ook nog altijd bekijken of het drukken van een vlag in een afwijkende maat mogelijk is.

U kunt er ook voor kiezen of de mastvlag links- of rechtswaaiend is. Nu denkt u wellicht dat dit niet zoveel uitmaakt, maar als uw klanten altijd uit dezelfde richting komen is het wel belangrijk dat zij de vlag direct kunnen zien. Verder kiest u nog het soort doek en of u er touwtjes of liever clipjes aan wilt hebben. Bij sommige vlaggen werkt de bevestiging van lichtjes anders, maar u kiest er altijd het juiste bevestigingsmateriaal bij.

Tot slot bepaalt u de kleur van de vlag. Hierbij kijkt u altijd naar de kleur van uw huisstijl, maar ook naar de opdruk van de vlag. Heeft u een bestand met de opdruk van uw vlag? Dan levert u deze aan. Als u het zelf moeilijk vindt om een ontwerp voor uw opdruk aan te leveren, kunnen wij dit ontwerp ook voor u maken. U kunt aangeven hoe snel u de vlag in huis wilt hebben en hoeveel u er nodig heeft. Hierna kan de vlag besteld en gemaakt worden.

Even samenvatten

Niet alle vlaggen zijn vlaggen van een land of plaats, maar dat is wel waar de meeste mensen aan zullen denken bij het woord ‘vlag’. Veel vlaggen voor landen zijn standaard leverbaar, zeker als het populaire landen betreft of landen waar men vaak de vlag uithangt. Als u op zoek bent naar een speciale vlag, kunt u ook zeker terecht bij Vlaggenunie. De mogelijkheden zijn eindeloos. Niet alleen op het gebied van vorm, kleur, opdruk en dergelijke, maar ook op het gebied van onderhoud en reparaties. Alle vlaggen die Vlaggenunie maakt en levert, zijn in diverse standaardmaten te koop. Voldoen deze maten niet, dan kunt u ook altijd contact opnemen en informeren naar andere mogelijkheden.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.