Vlaggen bedrukken, hoe maak ik een keuze?

  • Geplaatst op
  • 0

Als de vlag uit hangt is er leven in de zaak

Een vlag is van oudsher een middel waarmee je een bedrijf goed in de kijker zet. Vroeger diende een vlag vooral als vaandel. Wie er maar aan u deur kwam; als de vlag buiten hing wist u dat je aan het goede adres was en dat er iemand aanwezig was. Een vlag heeft die oude functie voor een groot deel verloren, maar de basisfunctie heeft een vlag nog steeds. Een vlag kondigt aan dat uw bedrijf ergens gevestigd of vertegenwoordigd is. Daarnaast geeft een vlag aanzien aan uw bedrijf. Een met zorg bedrukte vlag straalt vakmanschap uit.

Het materiaal van een vlag

Een vlag kunt u op meerdere manieren laten uitvoeren. De materialen van een vlag wisselen ook. Zo heeft u een aantal kwaliteiten die veel worden gebruikt in het bedrijfsleven. Je hebt de zwaar geweven vlag en de wat lichter geweven vlag. U spreekt in dat geval over het ‘spun’ materiaal. Een vlag kunt u spun kopen, maar u kunt hem ook van glanspolyester kopen. Dit zijn materialen die stevig zijn en bestand zijn tegen weer en wind. Mocht een vlag vies zijn geworden doordat hij een lange tijd buiten heeft gehangen, dan kunt u hem ook eenvoudig (laten) reinigen.

Last minute of een lange termijn bestelling

Een vlag kunt u op een paar manieren laten bedrukken. De ene methode is meer geschikt voor als u last minute vlaggen nodig heeft om bijvoorbeeld een beursstand af te werken. Het is  juist bij dit soort gelegenheden van belang dat uw bedrijf wordt gezien door (potentiële) klanten. Helaas beseffen vele ondernemers zich dit pas tijdens het inrichten van een stand. Het is dan vaak al te laat om nog een vlaggenleverancier in te schakelen.

Digitaaldruk of zeefdruk

Wie een vlag voor een bedrijfsstand wil kopen kan dit doen via digitaaldruk. Dit is de snelste methode om een vlag te bedrukken. De vlag zal snel klaar zijn maar een minder sterke kleurechtheid hebben dan een vlag die via zeefdruk is gedrukt. Een vlag die met digitaaldruk is bedrukt is dan ook vooral bedoeld voor kortdurend gebruik en voor gebruik binnenshuis. Een vlag die daarentegen met zeefdruk is gedrukt zal weer en wind kunnen weerstaan. Een dergelijke vlag kan de tand des tijds perfect aan. Een vlag die met zeefdruk is bedrukt kunt u bovendien in veel grotere aantallen bestellen waardoor deze goed is om in meerdere vlaggenmasten tegelijk bij een bedrijf te plaatsen. Ook wanneer u de vlag bestelt voor het opsieren van een evenement of voor de verkoop bij een activiteit is een zeefdruk vlag de betere keuze. Een vlag laten bedrukken met digitaaldruk kan binnen een paar dagen. U spreekt dan van een spoedopdracht. Een vlag die u met zeefdruk laat bedrukken zal iets meer tijd in beslag nemen. Reken in dat geval op een verwerkingstijd van ongeveer 14 dagen. De keuze voor een druktechniek is dus snel gemaakt. Bij spoed; digitaaldruk. Bij iets minder spoed; zeefdruk. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.