Tips voor het onderhoud van uw vlag

  • Geplaatst op
  • 0
Tips voor het onderhoud van uw vlag

De oranje vlaggen moeten dit voetbaljaar helaas op zolder blijven liggen, maar uw bedrijfsvlag hangt in dit mooie weer natuurlijk wel buiten in de wind te wapperen. Het kan natuurlijk voorkomen dat uw vlag of vlaggen vies worden. Het is belangrijk dat de vlaggen goed en regelmatig onderhouden worden, hiermee wordt de levensduur van de vlaggen namelijk verlengd. Maar ook oogt een schone, nette vlag en vlaggenmast veel professioneler voor uw (potentiële) klanten.

 

Vlag schoonmaken

Als vlaggen een hele tijd buiten hangen, worden deze na verloop van tijd altijd wel een beetje vies. Gelukkig hoeft een vieze vlag niet gelijk de prullenbak in, deze kunt u namelijk gemakkelijk schoonmaken. In de meeste gevallen kunt u de vlag afnemen met een doekje en wat schoonmaakmiddel. Let er wel op dat u geen reinigingsmiddel gebruikt met chloorstoffen of blekende middelen. Dit is namelijk niet goed voor de bedrukking van de vlag, maar ook niet goed voor het doek zelf.

 

Gooi de vlag gerust in de wasmachine

Als de vlag niet schoon te krijgen is met een doekje en schoonmaakmiddel, kunt u de vlag gerust in de wasmachine gooien. U hoeft niet bang te zijn dat de vlag verkleurt of dat de kwaliteit van de vlag minder wordt. Was de vlag op een temperatuur van 40 tot 60 graden en gebruik het liefst een fijnwasmiddel. Hang de vlag direct na het wassen op aan een waslijn of bevestig deze weer aan de vlaggenmast. Het duurt ongeveer twee uur voordat de vlag volledig droog is. U kunt de vlag ook nog strijken om een mooi strak effect te creëren.

 

Hoe bewaar ik mijn vlag?

Heeft u meerdere vlaggen voor uw bedrijf die u met elkaar afwisselt? Of wilt u de oranje vlag goed opbergen omdat Nederland toch niet mee doet aan het WK? Dan is het voor de levensduur van de vlag erg belangrijk dat u de vlaggen goed opbergt. Dunne doeken kunt u het beste losjes opvouwen. Vouw de vlaggen nooit op als ze net uit de wasmachine komen. Laat de vlag ook altijd goed drogen voordat u deze opbergt. De vlaggen moet u altijd op een droge plek bewaren. Als u dit niet doet, kan dit namelijk schimmelvorming veroorzaken.

 

Vlaggen vervang service

Vlaggenunie biedt u een uniek concept, namelijk het all-in abonnement. Als u een vlag of vlaggenmast koopt, wilt u natuurlijk wel dat deze lang meegaat en lang mooi blijft. Het onderhoud van uw vlag kan soms toch nog een klusje zijn en wij snappen dat u daar niet altijd de tijd voor heeft. Met de Vlaggen Vervang Service onderhouden wij uw vlaggen en masten. U heeft vervolgens altijd de zekerheid van een professioneel uitziende vlag met een verzorgde vlaggenmast.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.