Vlaggenmast plaatsen

  • Geplaatst op
  • 0
Vlaggenmast plaatsen

Vlaggenmasten plaatsen

Bij Vlaggen Unie vindt u niet alleen een groot assortiment vlaggen, maar heeft u ook voldoende keuze uit de vlaggenmasten. Zo is er voor elke situatie een passende oplossing. Bijvoorbeeld wanneer u op zoekt bent naar een vlaggenmast bij een pand op grotere hoogte. Of wanneer u graag wilt dat de mast na bevestiging kantelbaar blijft. Wij geven u een overzicht van de meest efficiënte opties. Alle genoemde vlaggenmasten zijn bij ons verkrijgbaar.

 

Grondbuis

De grondbuis is simpelweg de ronde buis waar de vlaggenmast in komt te staan. Deze is het meest geschikt voor vlaggenmasten tot 9 meter. Voor de bevestiging hiervan graaft u de grondbuis in met behulp van een grondboor. Voeg betonmortel toe voor extra versteviging. Wanneer dit is uitgehard, kunt u hier de vlaggenmast inschuiven. Let er wel op dat het nadeel is dat de vlaggenmast zichzelf kan vastzuigen in deze grondbuis. Hierdoor krijgt u de vlaggenmast na bevestiging niet meer uit de grondbuis. Controleer bij plaatsing daarom ook of de grond niet kan verzakken en of de vlaggenmast recht in de grond staat. Dit heeft namelijk al grote gevolgen voor het aanzicht. Stel, u heeft de grondbuis slechts een centimeter scheef geplaatst dan staat de vlaggenmast aan de bovenzijde al 6 centimeter scheef naast de mast. Zorg er dus voor dat de buis altijd waterpas staat.

Een grondbuis heeft ook invloed op de uiteindelijke mastlengte. Vanwege de verankering moet deze minstens 95 centimeter in de grond geplaatst worden, waardoor de lengte van de mast dus ook afneemt. Deze optie is echter wel de meest voordelige bij cilindrische masten.

 

Overschuifkoker

De overschuifkoker heeft een lengte van ongeveer 100 centimeter. Plaatsing gaat, net als bij de grondbuis, met een grondboor en betonmortel. In dit geval wordt de koker tot 75 centimeter in het beton gestoken, het overige gedeelte van de koker steekt boven de grond uit. Hier wordt de vlaggenmast uiteindelijk overheen geschoven. Hierdoor is er bij de vlaggenmast minder sprake van lengteverlies. Wegens het gebruik van betonmortel is dit ook een permanente manier van plaatsen van een vlaggenmast. Houd er dus rekening mee dat de vlaggenmast niet hinderlijk is voor uw omgeving. Het is wettelijk toegestaan om een mast van maximaal 6 meter te plaatsen op uw terrein.

 

Mastbok

De mastbok heeft twee ‘armen’ waar de mast in kan staan. Hier wordt de vlaggenmast vervolgens tussen geklemd. In verband met de vorm is de mastbok dan ook geschikt voor vierkante masten. Plaats deze voor de beste versteviging een halve meter in de grond. Ook hier is het belangrijk dat de mastbok ingegoten wordt met beton. Door de plaatsing en de toevoeging van schroefdraad is de vlaggenmast kantelbaar. Daarnaast wordt de mastbok geleverd in thermisch verzinkt staal, zodat het materiaal bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en zijn uitstraling behoudt. Een mastbok van hout is een optie wanneer dit beter bij de omgeving past.

 

Muurbeugels

Vlaggen worden doorgaans aan de mast op het terrein geplaatst. Maar in het geval van een woning of een (hoger gelegen) pand in een winkelstraat, kan een vlag beter aan de gevel bevestigd worden. Dit kan door middel van muurbeugels. Bij aanschaf krijgt u een set van twee beugels van thermisch verzinkt staal, waar de mast eenvoudig in kan worden geschoven. De mast rust op de onderste beugel, de vlaggenmast hangt in de bovenste beugel. Met het oog op veiligheid adviseren we om minstens 25% van de mast in de beugel te zetten.

 

Nastelbaar kantelanker

Bij de grondbuis is het niet meer mogelijk om deze na plaatsen te verstellen. Bij een nastelbaar kantelanker is dit echter wel mogelijk, daarom is deze optie ook de meest voorkomende grondbevestiging voor een vlaggenmast. Het anker van gegalvaniseerd staal bestaat uit een plaat met drie draadeinden van ongeveer 50 centimeter. Deze draadeinden komen bij plaatsing terecht in het beton. De driehoeksplaat steekt boven de grond uit, zodat de vlaggenmast hierop bevestigd kan worden. De moeren zitten hierdoor onder de mast, waardoor deze verstelbaar is. Houd bij de plaatsing van het anker wel rekening met de gewenste kantelrichting van de vlaggenmast.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.