Waar kan een vlaggenmast allemaal staan?

  • Geplaatst op
  • 0

Status door een vlag

Een vlag heeft van oudsher een speciale betekenis. Niet alleen is het een stuk stof waar een logo of een merk op staat afgedrukt; het straalt ook status uit naar de buitenwereld. Een vlag heeft een betekenis die voor u of voor uw bedrijf van het grootste belang is. Het is dan ook zo dat u hier veel aandacht aan besteedt. Minstens net zo belangrijk als de vlag zelf is de vlaggenmast waar de vlag aan komt te hangen. Deze vlaggenmast is in diverse soorten en maten te koop en de bevestigingsmethoden zijn ook heel divers. We hebben de meest voorkomende plekken waar u een vlaggenmast kan plaatsen voor u op een rijtje gezet.

Een vlaggenmast aan huis

Het is een plek waar u een vlaggenmast voor allerlei doeleinden kan plaatsen; aan huis. Dit doet u met een vlag die u haaks ophangt waardoor hij een stuk van de muur af staat. Dit systeem ziet u het meeste bij vlaggen die bij feestdagen worden gehesen. Koningsdag, maar ook een verjaardag van een lid van het Koninklijk huis, Bevrijdingsdag en Dodenherdenking. Het zijn allemaal memorabele momenten waarop u een vlag mag uitsteken. Een dergelijke vlaggenmast is vaak kort, hooguit twee tot drie meter. Deze vlaggenmast bevestigt u met een houder die u aan de muur schroeft.

Een vlaggenmast bij uw pand

Heeft u een bedrijf, dan plaatst u een vlaggenmast natuurlijk naast uw bedrijfspand. In dat geval mag u aanhouden dat de vlaggenmast een meter onder de nok moet komen. Een vlaggenmast bij uw pand bevestigt u doorgaans in de grond met een grondanker. U kunt er echter ook voor kiezen om de vlaggenmast met beugels vast te maken aan uw pand zelf. In dat geval biedt uw bedrijfspand stabiliteit aan de vlaggenmast.

Een vlaggenmast op uw boot

Heeft u een boot, ook in dat geval kan je een vlaggenmast laten plaatsen. Hier zijn wettelijke regels voor in verband met het feit dat uw boot onder bruggen en door sluizen heen moet passen. Kijk ernaar dat de vlaggenmast plat gelegd of op zijn minst gekanteld kan worden. Ook zal de vlag nooit al te ver van uw boot af mogen steken. Houd dit in de gaten als u een vlaggenmast op uw boot bevestigt.

Een vlaggenmast in uw tuin

Heeft u een ruime tuin, dan heeft u de luxe om een vlaggenmast in uw tuin te plaatsen. Een vlaggenmast in uw tuin geeft een stuk status weer. Er woont een trotse bewoner in een huis met oog voor authenticiteit. Zo’n vlaggenmast in uw tuin zult u altijd hufterproof moeten bevestigen. Er zal immers altijd iemand zijn die een grap met u wil uithalen door uw vlaggenmast neer te halen of te vernielen.

Een vlaggenmast aan de gevel

Een vlaggenmast aan de gevel is doorgaans een korte vlaggenmast die haaks op uw muur is bevestigd. De vlag dient niet zozeer als baken om uw pand te vinden maar eerder als decoratie. De vlaggenmast is dan ook los te halen en binnen te halen als uw bedrijf gesloten is.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.