Wat is een (fluister) wimpel?

  • Geplaatst op
  • 0
Wat is een (fluister) wimpel?

Wat is een (fluister) wimpel?

Een wimpel is een smalle strook stof, die aan een vlaggenmast wordt bevestigd en die geheel zelfstandig boven in de mast, of anders direct boven de vlag komt te hangen. Een fluisterwimpel is een wimpel die minder lawaai maakt door een kleine aanpassing aan de wimpel, de wimpel is hierbij voorzien van rubberen uiteinden aan het stokje waardoor de wimpel minder geluid maakt dan met houten uiteinden. De lengte van een oranje wimpel is meestal iets groter dan de horizontale lengte van de vlag die doorgaans aan de mast wappert, bij een provincie of Nederlandse wimpel is het om en nabij de helft van de vlaggenmast.

Waarom een wimpel?

Aan een vrijstaande vlaggenmast wordt soms een wimpel gehesen als er geen andere vlag hangt. Zo'n wimpel mag, in tegenstelling tot een vlag, dag en nacht gehesen blijven. Een vlaggenmast met een wapperende vlag of wimpel in top geeft uw bezoekers en gasten een warm en welkom gevoel.

 

Welke wimpels levert Vlaggen Unie?

Nederlandse wimpel

Vervaardigd in de Nederlandse driekleur rood – wit – blauw. Deze kan te allen tijden gehesen worden. Ook als u geen vlag ophangt.

Oranje wimpel

Met deze wimpel laat u zien dat u trots bent op ons Koningshuis en deze mag samen met de Nederlandse vlag worden gehesen bij een huwelijk, geboorte of verjaardag van één van de leden van het Koninklijk Huis.

Provincie wimpels

Elke provincie heeft een eigen wimpel met een eigen kleurstelling. Wij leveren wimpels van elke provincie in Nederland, van Groningen tot Limburg, elke provincie is in onze wimpel collectie vertegenwoordigd.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »