Welke lengte vlaggenmasten zijn er

Welke lengte vlaggenmasten zijn er

Het is een onderdeel van onze geschiedenis wat hoog in het vaandel staat. Van oudsher staat het voor kwaliteit en voor speciale momenten. We hebben het over een vlag. Vlaggen en vaandels dienen niet louter ter decoratie. Fier in top van een vlaggenmast gehesen geeft een vlag aan dat er een speciale gebeurtenis plaatsvindt of dat er een bedrijf is gevestigd op een plek die de aandacht verdient. Wanneer u een eigen bedrijf heeft of een evenement organiseert is de aanwezigheid van een vlag dan ook onontbeerlijk. De keuze voor een vlag is dan ook een keuze die u weloverwogen maakt. U wilt dat uw bedrijf kwaliteit uitstraalt, en een vlag onderstreept deze kwaliteit van uw bedrijf.

U kunt niet alleen volstaan met een vlag

Wanneer u uw bedrijf wilt accentueren met een mooie vlag kiest u uiteraard een vlag van topkwaliteit. Zo’n vlag is immers het visitekaartje van uw bedrijf of evenement dus dat visitekaartje moet mooi zijn. Wanneer u een vlag koopt voor uw bedrijf of evenement kunt u echter niet volstaan met alleen een vlag en een aantal tie rips om deze mee op te hangen. Een vlag verdient een vlaggenmast. Als u een vlaggenmast gaat kopen komt u er al snel achter dat er een behoorlijke variëteit aan lengtes bestaat. We hebben de meest verkochte lengtes voor u op een rijtje gezet.

De huis-tuin-en keuken lengte vlaggenmast

Allereerst is daar de standaard huis-tuin-en keuken vlaggenmast. Deze hebben veel mensen thuis liggen. Men gebruikt deze vlaggenmast bij koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Een dergelijke vlaggenmast is gemiddeld 2 tot 3 meter hoog. Een vlaggenmast van deze lengte hoort aan de gevel van uw huis te hangen. Hij kan voor bedrijven worden gebruikt, maar dit is niet gewoonlijk.

5 meter lengte

Op het moment dat u een vlaggenmast naast uw bedrijf of in uw tuin gaat plaatsen begint de lengte bij 5 meter. Een vlaggenmast van deze lengte plaatst u naast uw bedrijfspand wanneer het minimaal 6 meter hoog is. De hoogte van uw pand minus één meter is de lengte van een vlaggenmast voor bij uw pand. Ook wanneer uw bedrijf een klein terrein rondom het gebouw heeft kunt u een dergelijke vlaggenmast bij het hek plaatsen. Voorbijgangers zullen uw vlag opmerken.

Vlaggenmasten vanaf 6 meter lengte

Een vlaggenmast van 6 meter lengte hoort bij een bedrijf wat een nokhoogte bij het dak heeft van 7 meter. Vanaf deze maat loopt de lengte van de vlaggenmast op. 7, 8, 9, 10 en 12 meter zijn de volgende lengtes. U mag steeds de stelregel aanhouden wat betreft de nokhoogte, maar wanneer u een pand heeft wat een ruim stuk tuin eromheen heeft moet u rekening houden met de plaats van de vlaggenmast. Een mast die vlak aan de weg staat – omdat hij anders over het hoofd wordt gezien – hoeft geen 12 meter lang te zijn wanneer uw pand een nokhoogte van 13 meter heeft. In dat geval kunt u wederom volstaan met een kortere vlaggenmast van 5 meter. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »