Welke vlaggenmast past bij mij?

  • Geplaatst op
  • 0

Een vlag is een bewuste keuze

Een vlag is iets waar steeds meer particulieren en bedrijven heel bewust voor kiezen. U kiest voor een vlag met een merklogo van uw bedrijf erop, maar ook als particulier maak je keuzes. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vlag van uw land om te hijsen met feestdagen, maar u kunt ook kiezen voor een vlag van een vereniging. Bepaalde organisaties zoals dorpsgildes hebben ook een eigen vlag, die door de leden met gelegenheden wordt gehesen. Er zijn, kortom, genoeg redenen te vinden om een vlag te hebben en een vlaggenmast te laten plaatsen. Een vlag moet natuurlijk wel een mooie plek hebben om te hangen. Veel mensen hebben nog wel ergens een oude aftandse stok hangen waar de verf vanaf valt. Dit is praktisch maar het doet uw mooie vlag natuurlijk geen eer aan. Beter is het daarom om een vlaggenmast te kopen wanneer u een vlag koopt of wanneer u uw vlag wil gaan uithangen.

Welk materiaal heeft een vlaggenmast

Een vlaggenmast kopen is iets wat u weldoordacht doet. Dat komt omdat er best veel varianten zijn te vinden. De diverse varianten hebben allemaal een ander doeleind. Zo heeft u de vlaggenmast van hout die vooral in de korte variant wordt verkocht. Een dergelijke vlag hangt u kortdurend uit, met Koningsdag, en daarna verdwijnt hij weer voor een jaar in de schuur. Heeft u een vlag die u vaker uithangt omdat er meerdere malen per jaar een gelegenheid is; in dat geval kunt u een vlaggenstok uithangen die gemaakt is van polyester. Een dergelijke vlaggenmast heeft een goede kwaliteit en daarnaast is hij heel aantrekkelijk geprijsd. Wie een vlaggenmast van polyester koopt weet zeker dat hij er weinig onderhoud aan zal hebben en dat de vlaggenmast met weinig gebruik in goede conditie zal blijven.

Een vlag die dagelijks hangt

Een vlag die u dagelijks uithangt, bijvoorbeeld bij een bedrijf, hangt u aan een mast van aluminium. Een vlaggenmast die hiervan gemaakt is, heeft een lange levensduur en is ervoor gemaakt om jaar in jaar uit buiten te hangen of te staan. Een dergelijke mast is de meest kostbare, maar u heeft er het meeste plezier van. Heeft u uw keuze voor een vlaggenmast gemaakt? In dat geval zal u nog kunnen kijken naar accessoires. Zo wilt u bijvoorbeeld het koord van de vlag kunnen vastmaken zonder dat u een schroefhaakje in uw vlaggenmast moet vastmaken. Met een zogeheten kikker bevestigt u uw vlag zonder dat er lastige toestanden aan te pas komen. Een verankering is tenslotte ook een onderdeel wat u niet moet vergeten. Een vlaggenmast die aan de openbare weg staat moet hufterproof zijn. Er zullen immers altijd vandalen zijn die zullen proberen uw vlaggenmast mee te nemen of te vernielen. Met een slot of een anker zorgt u ervoor dat uw vlaggenmast muurvast staat in uw tuin. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.