Tips voor het ophangen van uw vlag

  • Geplaatst op
  • 0

U wilt natuurlijk dat de vlag aan uw mast mooi wappert in de wind en goed te zien is voor anderen. Zeker wanneer het gaat om uw eigen bedrijfsvlag. Maar het kan voorkomen dat factoren als een harde wind dit bemoeilijken. Hierdoor kan de vlag zich bijvoorbeeld om de mast heen wikkelen. Daarnaast kan het voorkomen dat de vlag bij uw woning of bedrijfspand op een onbewaakt moment gestolen wordt. Wij helpen u graag op weg met een aantal handige accessoires, zodat u zich niet druk hoeft te maken om deze ongemakken.

 

De vlag wikkelt om de mast heen

Vlaggen worden voornamelijk gemaakt van spun. Dit is een soort polyester dat zeer stevig, maar tegelijkertijd heel licht is. Maar juist door dit lichte gewicht kan het voorkomen dat bij stevige wind het doek zich om de mast wikkelt. Om dit te voorkomen kunt u een roterende mastknop gebruiken. In de mastknop is daarnaast ook nog een koordgeleider verwerkt, deze voorkomt slijtage van het koord wanneer u de vlag de hoogte in hijst. Absoluut een uitkomst wanneer u deze handeling dagelijks moet uitvoeren. De roterende mastknop is verkrijgbaar in een platte vorm of in een peervorm in verschillende tinten.

 

Geef de vlag extra gewicht

Door het lichte gewicht van de stof kan een vlag laag bij de grond, zoals een beachvlag, sneller omwaaien. In dit geval is het een optie om te zorgen voor wat verzwaring in de vorm van een contragewicht. Hiermee trekt u elke vlag als het ware strak, zodat de tekst altijd leesbaar is en het doek netjes aan de mast blijft hangen. Deze handige tool bestaat uit een ring en een gewicht en past op iedere vlag. De ring schuift u zonder moeite om de mast, vervolgens bevestigt u het gewicht aan de onderzijde.

 

Bescherming tegen diefstal

Bent u net een paar uur de deur uit geweest, is uw vlag opeens verdwenen. Helaas hebben de omwonenden in uw omgeving niets verdachts gezien. U kunt dus eigenlijk concluderen dat u uw vlag kwijt bent. Voorkom herhaling van dit soort diefstal en bevestig een anti-diefstal systeem aan uw vlaggenmast. Dit systeem heeft een afdekkapje, klem voor het koord en een cilinderslot. Naast dat alleen u het doek uit de mast kan verwijderen, heeft dit systeem ook nog als groot voordeel dat de vlaggenlijn ook afgedekt wordt. Zo zal deze ook minder snel slijten wanneer blootgesteld aan de verschillende weersinvloeden.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.