Gewicht vlaggenmast

Contragewichten voor uw vlaggenmast of baniermast zorgen ervoor dat uw vlag of banier er altijd strak bij hangt. Lees meer
Filter uw keuze


 • Gratis verzending boven de € 150,- (m.u.v. masten)
 • Sterke kwaliteitsvlaggen & masten
 • Laagste prijsgarantie
 • Snelle levertijden


 • ideal
 • Vooraf overboeken (+1 dag)
 • Giropay
 • MisterCash / Bancontact
 • Achteraf betalen
 • Visa Mastercard
 • PayPal
 • Maestro

Gewicht vlaggenmast

Contragewichten voor uw vlaggenmast of baniermast zorgen ervoor dat uw vlag of banier er altijd strak bij hangt. Lees meer


Beugel gewicht

Heeft u een baniermast of een vlaggenmast met de vlaggenlijnen binnendoor? Dan heeft u een contragewicht nodig om onderaan de vl... Lees meer

24,95
(30,19 incl. BTW)
Staaf gewicht premium

Dit staaf gewicht premium houdt u vlag strak en geeft voldoende gewicht om de vlag naar beneden te laten zakken.

Ketting gewicht

Dit ketting gewicht houdt u vlag strak en geeft voldoende gewicht om de vlag naar beneden te laten zakken.

27,95
(33,82 incl. BTW)

Contragewicht vlaggenmast

Een vlaggenmast waarvan de prachtige vlag fier wappert is een krachtig symbool van trots en identiteit. Maar om ervoor te zorgen dat uw vlag altijd in perfecte harmonie wappert, is een vlaggenmast contragewicht essentieel bij masten waarvan de lijn in de vlaggenmast loopt. Dit contra gewicht zorgt ervoor dat uw vlag netjes strak blijft hangen. Bij Vlaggen Unie hebben we meerdere soorten gewichten die geschikt zijn voor uw vlaggenmast. Hieronder vindt u de diverse vlaggenmast contragewichten.

Ring gewicht - Evenwichtige eenvoud

Het ringgewicht is een subtiel contragewicht, ontworpen voor vlaggen- en baniermasten waarbij het koord binnen de mast loopt. Wanneer een contragewicht nodig is om de vlag mooi strak te houden, biedt het ringgewicht een perfecte oplossing. Met ongeveer 850 gram is dit contragewicht een evenwichtige keuze, waardoor de vlag in perfecte harmonie kan wapperen. Het ring gewicht is geschikt voor vrijwel iedere vlaggenmast.

Kettinggewicht - Robuust en krachtig

Vlaggenmasten en baniermasten waarbij de lijn in de mast loopt hebben een contragewicht nodig om de vlag mooi strak te houden. Het kettinggewicht biedt een robuuste en krachtige oplossing. Met een gewicht van 1,5 kilo biedt dit contragewicht de stabiliteit die nodig is om de vlag strak te houden, zelfs tijdens winderige omstandigheden. Let op: dit type contragewicht is niet geschikt voor polyester vlaggenmasten vanwege de malnaad (opstaand randje). De hoes kan scheuren door de randje. Het kettinggewicht wordt ook wel worstgewicht genoemd.

Staafgewicht - Licht en veerkrachtig

Het staafgewicht is een lichtgewicht oplossing voor vlaggen- en baniermasten waarbij de lijn in de mast loopt. Met een gewicht van ongeveer 800 gram biedt dit contragewicht voldoende stabiliteit om de vlag in een veerkrachtige presentatie te houden. De combinatie van lichtheid en effectiviteit maakt het staafgewicht een populaire keuze voor diverse masten.

Waarom kiezen voor een vlaggenmast contragewicht?

Heeft u een vlaggenmast met antidiefstal systeem of liersysteem dan loopt de vlaggenlijn in de mast. Om de vlag netjes en strak naar beneden te laten hangen heeft u een vlaggenmast gewicht nodig. Deze wordt vastgezet aan de onderkant van de vlag. De keuze voor het gewicht is smaak gebonden. Heeft u een aluminium vlaggenmast dan zijn alle 3 de opties een mogelijkheid. Bij een polyester vlaggenmast zijn enkel het staafgewicht en ringgewicht een optie. De polyester vlaggenmast wordt in een mal gegoten, war een opstaand randje achterlaat. De hoes van het worstgewicht kan dan scheuren over de naad.

Installatie en onderhoud van het vlaggenmast gewicht

De installatie van een contragewicht is eenvoudig en vereist minimale inspanning. Bevestig het contragewicht volgens de instructies op uw specifieke mast. Schuif de ring(en) om de mast heen en bevestig het gewicht aan de klip. Een vlaggenmast en dus ook het contragewicht van de vlaggenmast staat 24/7 en alle weergetijden buiten. Hier kunnen ze prima tegen. Echter regelmatig onderhoud, zoals het controleren van de bevestiging en het reinigen van het contragewicht, draagt bij aan een langdurige en effectieve werking.

Uw contragewicht voor de vlaggenmast snel geleverd

Of u nu kiest voor het subtiele ringgewicht, het robuuste kettinggewicht of het staafgewicht, bij Vlaggen Unie vind u het contragewicht dat perfect past bij uw vlaggenmast. Wij begrijpen het belang van een vlag die altijd in perfecte harmonie wappert, en daarom bieden wij contragewichten van hoogwaardige kwaliteit. Besteld u op werkdagen vóór 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag nog met de vervoerder meegegeven en heeft u uw gewicht voor de vlaggenmast snel in huis.

Bekijk hier onze overige vlaggenmast accessoires.

 

Veel gestelde vragen over het gewicht vlaggenmast

Wanneer heb ik een gewicht voor de vlaggenmast nodig?
Heeft u een vlaggenmast of baniermast waarbij de lijn inwendig loopt heeft u een contragewicht nodig.

Welke contragewichten zijn er?
Er zijn 3 soorten contragewichten, namelijk kettinggewichten (worstgewichten), staafgewicht en ringgewicht.