Uw winkelwagen is leeg...
De vlag van Luxemburg lijkt sterk op die van Nederland. Hij bestaat uit drie gelijke horizontale banen in de kleuren rood, wit en lichtblauw. Alleen dor het lichtblauw onderscheidt de vlag zich van die van Nederland. De Luxemburgse vlag Hoewel Luxemburg in de 19e eeuw bij Nederland hoorde, heeft dit gezamenlijke verleden niets te maken met het feit dat de vlaggen vrijwel identiek zijn. De vlag van Luxemburg is gebaseerd op het wapen, dat al sinds de 174e eeuw bij het land hoort. Dit is een rode gekroonde leeuw, op een achtergrond van horizontale lichtblauwe en witte banen. Deze beeltenis wordt tot op de dag van vandaag gebruikt als Luxemburgse vlag ter zee.
Luxemburg is na de Tweede Wereldoorlog in snel tempo uitgegroeid tot één van de welvarendste landen ter wereld. Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft Luxemburg het hoogste bruto inlands product ter wereld met $ 104.512. Luxemburg stond aan de bakermat van verschillende belangrijke organisaties en werd als één van de eerste landen lid van de Europese Unie (toen nog EEG), de Benelux, de NAVO en de OESO en de Verenigde Naties. Na de Tweede Wereldoorlog draaide de economie vooral op de staalproductie. Tegenwoordig verdient Luxemburg het meeste geld met het bankwezen en internationale handel. Luxemburg is een Groothertogdom, het staatshoofd is de Groothertog. Tot 1890 behoorde Luxemburg nog bij Nederland.
Luxemburg kent een enorm hoog percentage immigranten. Bijna de helft van alle inwoners van Luxemburg is van buitenlandse afkomst. De groep Portugezen is het grootst, gevolgd door de Fransen. Het Luxemburgs is officieel de taal van het land. Maar deze taal wordt vooral gebruikt in spraak. In schriftelijke communicatie valt Luxemburg meestal terug op het Frans, een taal die door de overgrote meerderheid van de bevolking wordt gesproken. Ondanks dat er in Luxemburg veel Portugezen wonen, is het Portugees er geen officiële taal.
Van alle mensen die in Luxemburg werken, komt maar liefst 60% uit de buurlanden. De meeste werknemers wonen in het Franse Lotharingen, maar er werken ook veel Belgen en Duitsers in Luxemburg. De belangrijkste sector waar de Luxemburgse economie op draait is het bankwezen. De inkomens en daardoor ook de levensstandaard zijn hoog in Luxemburg. De industrie, die voorheen uit vooral de staalindustrie bestond, kent nu ook industrie in rubber en chemicaliën.
(11,50 incl. BTW)
11,95
(14,46 incl. BTW)
6,50
(7,87 incl. BTW)
9,50
Bedankt! We hebben je bericht in goede orde ontvangen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.